PA OVO MOGU SAMO CRNOGORCI! Tužilac Čađenović prethodno odbacio šokantne sumnje Europola!

Tanjug

04. 05. 2022. u 14:57

NAKON što je portal Libertas obelodanio dokument Europola kojim se dvojica aktivnih crnogorskih policijskih službenika Petar Lazović i Ljubo Milović sumnjiče da su članovi kavačkog kriminalnog klana, Specijalno državno tužilaštvo saopštilo je danas da je dalo nalog da se formira novi predmet.

ПА ОВО МОГУ САМО ЦРНОГОРЦИ! Тужилац Чађеновић претходно одбацио шокантне сумње Еуропола!

Foto: Libertas/Printscreen

Navodi se da je Glavni specijalni tužilac naložio formiranje novog predmeta i preduzimanje svih neophodnih radnji i mera radi utvrđivanja da li ima krivičnog dela iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva.

Navodi se i da je specijalni tužilac Saša Čađenovih 20. januara ove godine odlučio da nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja protiv bilo kog lica za bilo koje krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Čađenović je, kažu, takvu odluku doneo povodom podataka koji su u prethodnom periodu dostavljeni od Europola, a nakon sprovođenih izviđajnih radnji.

Prema pisanju Libertasa, Europol je nadležnim bezbednosnim službama dokument o sumnjama da su Lazović i Milović članovi kavačkog kriminalnog klana dostavio početkom leta prošle godine.

Službenici crnogorske policije članovi kavačkog kriminalnog klana!

Podsetimo, Podgorički portal Libertas, koji je otkrio "aferu Medenica", objavio je večeras detalje iz dokumenta Europola.

 U dokumentima Europola, a u koje je ovaj portal imao uvid, navodi se da su službenici policije Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana.

- Službenici policije Petar Lazović (32) i Ljubo Milović (32) članovi su kriminalnog klana Kavač. Istraga usmerena na Lazovića i Milovića trebalo bi da bude prioritet broj jedan crnogorske policije, ističe se u dokumentu Europola u koji je Libertas imao uvid.

Detaljnije o tome KLIKOM OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024