PROGONE KNEŽEVIĆA, DA SAKRIJU TRAGOVE: Afera oko okolnosti ustoličenja mitropolita, policajca sumnjiče za veze sa kriminalcima

V. KADIĆ

03. 05. 2022. u 08:38

OSNOVNO državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom audio-zapisa na kojima se čuju detalji policijske akcije izvedene na Cetinju 4. i 5. septembra, prilikom ustoličenja mitropolita Joanikija. Ovi snimci navodno sadrže indicije da je pomoćnik komandanta Specijalne protivterorističke jedinice Uprave policije Petar Knežević izvršio krivično delo.

ПРОГОНЕ КНЕЖЕВИЋА, ДА САКРИЈУ ТРАГОВЕ: Афера око околности устоличења митрополита, полицајца сумњиче за везе са криминалцима

Foto D. Milovanović

Na spornim zapisima, Knežević navodno govori da je na vezi držao "kriminalce nikšićke, barske i novljanske grupe", kao i da su mu oni poručivali da su spremni da krenu i "zapale Cetinje".

Audio-zapise tužilaštvu je dostavio građanski aktivista Aleksandar Zeković, koji je snimke dobio mejlom od anonimnog pošiljaoca. On postojanju ovog materijala obavestio je Više državno tužilaštvo, ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i ministra odbrane Raška Konjevića. Ministar Adžić kazao je da će Knežević "snositi zakonske posledice ukoliko se utvrdi da je snimak autentičan".

Na snimku je navodno zabeležen Kneževićev glas koji objašnjava tok ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju. Reč je o čoveku koji je komandovao jedinicom u napetim trenucima nasilnih demonstracija i pravljenja barikada na ulazu u prestonicu. Uprkos neredima i pokušaju državnog udara, sa uspehom je izveo akciju obezbeđenja i transporta patrijarha Porfirija i vladike Joanikija.

Knežević je, u međuvremenu, postao meta hajke koju su poveli pojedinci ideološki bliski DPS. Iz ove partije traže da se Kneževiću sudi jer je akcija na Cetinju "nasilno sprovedena uz učešće službi Srbije, ali i kriminalnih elemenata koje je ovaj policajac koordinirao i držao na vezi".

- Adžiću, ako imaš komitsku petlju, prvo uhapsi Mila, Duška, Veljovića, Ranka, Raška i Draginju zbog rušenja ustavnog poretka 5. septembra - poručio je ministru policije jedan od lidera DF Milan Knežević.

Petar Knežević / Foto D. Milovanović

Priča o vezama Kneževića sa kriminalcima samo je dimna zavesa za ozbiljne prestupe režimskih miljenika iz vrha policije, smatra Vladislav Dajković iz Slobodne Crne Gore.

On tvrdi da postoje presretnuti razgovori koji jasno dokazuju da je Veselin Veljović komandovao kriminalnom grupom koja je pokušala da spreči ustoličenje.

- Ovim se šalje poruka da je kažnjivo biti policajac i vernik SPC. Specijalni rat protiv SPC u Crnoj Gori i dalje traje, a poražene snage pokušavaju da na sve načine raspire antisrpsku histeriju - rekao je Dajković.

PREKRSTIO SE

ŠIRA javnost Kneževića pamti kao čoveka koji je bio angažovan na ustoličenju mitropolita Joanikija na Cetinju. Tokom operacije, on je u punoj policijskoj opremi i sa fantomkom na licu, na zvuk zvona sa manastira, pred kamerama na trenutak prebacio pušku iz desne u levu ruku, a potom se prekrstio. Pristalice Mila Đukanovića to mu nisu oprostile.

BONUS VIDEO:  POBEDA VERE: Bezumlje i nasilje nije sprečilo ustoličenje mitropolita Joanikija

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)