OGLASIO SE I PREDRAG BULATOVIĆ: "Crna Gora ne sme da zaboravi pokušaj sprečavanja ustoličenja mitropolita Joanikija"

Tanjug

18. 03. 2022. u 14:03

ČLAN Predsedništva Demokratskog fronta Predrag Bulatović pozvao je danas lidere URA i SNP Dritana Abazovića i Vladimira Jokovića da se, kako je rekao, vrate i da nova crnogorska vlada bude formirana od postojeće parlamentarne većine.

ОГЛАСИО СЕ И ПРЕДРАГ БУЛАТОВИЋ: Црна Гора не сме да заборави покушај спречавања устоличења митрополита Јоаникија

Foto: D. Milovanović

- Naš poziv Abazoviću i Jokoviću je da se vratimo i da napravimo vladu. Mi smo za to otvoreni i važno je za Crnu Goru - istakao je Bulatović na zajedničkoj konferenciji za novinare sa liderima DF Andrijom Mandićem i Nebojšom Medojevićem, a povodom sinoćnjeg intervjua predsednika DPS Mila Đukanovića za Radio Crna Gora.

Foto: Printskrin Youtube/ Skupština Crne Gore

Istakao je da je Đukanović u tom intervjuu demonstrirao mržnju prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi i Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, kao i da je dokazao da stoji iza slogana "Crkva Srbije."

Bulatović je rekao da u DF-u nisu iznenađeni stavovima Đukanovića, a da su URA i SNP tvrdili se njegova DPS neće vratiti na vlast.

- Tući ćemo se mi dalje sa njim... Đukanović je izašao iz mišje rupe i shvatio da se opet vratio... - rekao je Bulatović.

Đukanović i njegova DPS, istakao je, nisu mirno prihvatili poraz na izborima u avgustu 2020. i podsetio na pokušaj krađe glasova.

Poručio je da Crna Gora nikada ne treba da zaboravi ilegalni skup u septembru prošle godine, kada su Đukanović i DPS pokušali da spreče ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Foto D. Milovanović

- To je bio čisti terorizam - naveo je Bulatović i upozorio URA i SNP da to znači da formiraju vladu sa, kako je rekao, teroristima.

Bulatović je govorio i navodnom pokušaju državnog udara na izborni dan 2016. godine čiji je, kako je rekao, inspirator bio Đukanović, a realizator glavni državni tužilac Milivoje Katnić.

- Montiranim udarom kroz koji su osuđeni Mandić i Knežević je srozano pravosuđe u Crnoj Gori. Đukanović sada pokušava da preti da će neko novo sudstvo da preispita državni udar - rekao je Bulatović.

Jokoviću i Abazoviću je poručio da nema evropskog puta bez borbe protiv korupcije.

- Pozivamo (Jokovića i Abazovića) da obnovimo parlamentarnu većinu i da uradimo ono što Krivokapićeva vlada nije uradila, a to je razvlašćivanje DPS-a - naveo je Bulatović.

BONUS VIDEO:

MOLI SE BOGU I DRŽI SE RUSIJE: U Podgorici skup podrške bratskom narodu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!