NIGDE NEMA OVAKVOG TRETMANA: U Institut Igalo, posle pauze od dve godine, stigli Holanđani i Norvežani

V. V.

15. 04. 2022. u 06:00

POSLE dve godine pauze koju je prouzrokovala pandemija korone u Institut Igalo stigla je prva grupa norveških pacijenata. Reč je o 108 gostiju koji će na terapijama boraviti 28 dana.

НИГДЕ НЕМА ОВАКВОГ ТРЕТМАНА: У Институт Игало, после паузе од две године, стигли Холанђани и Норвежани

Povratak gostiju iz inostranstva, Foto V. V.

Program će trajati sve do 25. oktobra. Pre Norvežana stigli su pacijenti iz Holandije. U staroj zgradi Instituta su korisnici Fonda zdravstva, a još traje i program postkovid rehabilitacije.

Norveški državni program najstariji je, uspostavljen još 1976. a za Institut i jedan od strateški najvažnijih, pa u menadžmentu ove podatke ocenjuju kao sigurnu najavu dobre sezone.

Direktor marketinga Instituta Nikola Mračević kaže da će prema najavama nove grupe turista dolaziti svake nedelje, a uskoro očekuju i Šveđane i Dance.

Osim zaposlenih u Institutu, radosni zbog povratka u Igalo, dobrih terapija, profesionalnog tretmana i prijema su i pacijenti.

Foto V. V.

Toni Monkol iz Holandije kaže da je ranije u Institutu boravio 12 puta, a proteklih godina je pokušao da u Holandiji ili negde drugde nađe adekvatnu zamenu za ono što pružaju medicinski radnici u Igalu.

- Nema nigde ovakvog tretmana, ni u Holandiji ni u Nemačkoj. Pandemija je onemogućila naše dolaske, ali posle dve godine zaista je odlično što smo se vratili - kaže Monkol.

KAO KOD KUĆE

NORVEŽANI se u Institutu posle toliko vremena i boravka u Igalu, kažu osećaju kao kod kuće. Poznaju mesto, ljude, način rada, a terapije su delotvorne i to je odlično, ocena je pacijentkinje iz Utrehta i njene koleginice koja dolazi već četvrti put.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili