OPTIMISTIČNE PROCENE ZA 2022. GODINU: Zatvoren deo Instituta u Igalu, ponovno otvaranje 31. januara

V. V.

24. 12. 2021. u 18:11

NOVI deo Instituta dr Simo Milošević danas je zatvoren, a otvaranje je planirano 31. januara.

ОПТИМИСТИЧНЕ ПРОЦЕНЕ ЗА 2022. ГОДИНУ: Затворен део Института у Игалу, поновно отварање 31. јануара

Foto: V. V.

Prema rečima direktor marketinga u Institutu Igalo, Nikole Mračevića, stari deo trebalo bi da prve goste primi u aprilu naredne godine, kada se očekuje i povratak inostranih gostiju, pa su prognoze za 2022. prilično optimistične.

Tokom ove godine u obe zgrade Instituta ostvareno je oko 128 hiljada noćenja.

- Dominantno su to bili pacijenti koji stižu preko Fonda zdravstva, zatim Sindikalnih organizacija i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, a iz regiona tradicionalno gosti iz Srbije i Bosne i Hercegovine korisnici „eks ju ponude". Svi su bili zadovoljni i imali smo veliki broj povratnika. Očekujemo da im se naredne godine pridruže i inostrani gosti - rekao je Mračević.

Dolazak Norvežana očekuju u Institutu već 12. aprila. Oni će kao i prethodnih godina najavljuje Mračević stići u sedam grupa koje u Igalu borave po 28 dana. Posredstvom agencije Fontana u aprilu očekuju i dolazak gostiju iz Holandije. Pacijenti iz Švedske i Danske stizaće na jesen, a tokom cele godine u manjem broju i pacijenti iz Rusije i Namačke. Moguće je i otvaranje ukrajinskog tržišta.

- Realizacija ovog ugovora zavisiće od Budžeta Kijeva i njegove oblasti. Trebalo bi da na rehabilitaciju šalju decu. Nije određen mesec njihovog dolaska ali će to verovatno biti proleće - kaže Mračević.

Seminari i sportske ekipe te samoplatežni pacijenti koji stižu tokom cele godine dovoljan su povod za optimistična očekivanja od 2022. godine.

Podsetićemo, 2019. godine u Institutu su ostvarili rekordnih 236 hiljada noćenja. Verovali su da će 2020. nadmašiti rekord, ali je epidemija promenila planove. Ostvareno je oko 50 odsto prometa zabeleženog tokom uspešne 2019. godine. Sada, prema Mračevićevim rečima, kao da su opet na početku s ciljem da dosegnu posetu koju su imali pre dve godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri