SAOPŠTENJE SA SEDNICE PREDSEDNIŠTVA NSD: Da se vratimo osnovnim principima demokratije, kako bi se vlast uspostavljala kao i u drugim državama

V. KADIĆ

07. 04. 2022. u 19:55

Predsedništvo Nove srpske demokratije je na današnjoj sednici donelo odluku da se nadležnosti organa stranke prenesu na opštinski odbor NSD u Beranama i da oni, zajedno sa svojim koalicionim partnerima sa liste ,,Za budućnost Berana'', mogu otpočeti i zaključiti razgovore o budućoj vlasti u ovoj opštini.

САОПШТЕЊЕ СА СЕДНИЦЕ ПРЕДСЕДНИШТВА НСД: Да се вратимо основним принципима демократије, како би се власт успостављала као и у другим државама

M.Drobnjak

Takođe, na sednici je razmatrana aktuelna politička situaciju u Crnoj Gori i predsjedništvo NSD je zaključilo da tešku krizu najbolje može rešiti tehnička vlada ograničenog mandata, vezanog za pripremu i održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, kao i izbora na svim drugim nivoima.

Ocenjeno je da bi prvi korak u tom pravcu trebalo da predstavlja odustajanje od projekta takozvane manjinske vlade, kojom se direktno urušava volja građana iskazana na izborima 30. avgusta 2020. godine i omogućava povratak DPS-a na pozicije ključnog donosioca odluka u jednom takvom, novom eksperimentu.

- Nakon propalog eksperimenta sa ekspertskom vladom ovo bi bilo samo novo srljanje u blato kojim bi se sprečilo da građani na slobodnim izborima, vlastitom voljom, mogu da opredele ko će upravljati ovom zemljom. Crna Gora treba da se vrati osnovnim principima demokratije, kako bi se i u ovoj zemlji uspostavljala vlast kao i u drugim državama. Jedino je na ovom našem prostoru, izgleda, bolje da osvojite manje glasova nego više, da imate manje poslanika nego više, jedino ovde neko može da isključi dve trećine narodnih predstavnika iz procesa odlučivanja. Ovom političkom ludilu se mora stati na kraj, i NSD i DF su spremni za to - zaključilo je predsedništvo NSD.

 

BONUS VIDEO:

CRNA GORA PAMTI: Nikšićani skupom podsetili na NATO agresiju pre 23 godine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna