CRNA GORA ĆE OSTATI NA CEDILU?! Rusija je proglasila za neprijateljsku državu, Milan Knežević upozorio građane na moguće posledice

Novosti online

08. 03. 2022. u 14:35

PRVI put u istoriji odnosa Crne Gore i Rusije, Crna Gora je proglašena za neprijateljsku državu i sudeći po ovakvim potezima koje je Crna Gora povukla posljednjih desetak dana, a usmereni su protiv Rusije ovo je bilo očekivano od strane Ruske Federacije, kaže za portal ADRIA predsednik DNP-a i jedan od lidera DF-a Milan Knežević.

ЦРНА ГОРА ЋЕ ОСТАТИ НА ЦЕДИЛУ?! Русија је прогласила за непријатељску државу, Милан Кнежевић упозорио грађане на могуће последице

Foto arhiva

- Nažalost Crna Gora je ovim postala legitimna meta Ruske Federacije i ja još jednom pozivam državno rukovodstvo da vodimo izbalansiranu politiku. Prepoznat sam kao čovjek koji se zalaže za poštovanje međunarodnog prava i nadam se da će ovaj sukob u Ukrajini između Rusije i Ukrajine vrlo brzo biti završen mirovnim sporazumom u korist i Ukrajine i Rusije jer sve drugo je loše i za Crnu Goru i za čitav svet - ističe Knežević.

Nada se, kako kaže, da će Crna Gora iz ovoga izvući pouke.

- Bojim se da će Crna Gora kada se sve ovo završi još dugo dugo ostati na cedilu, a približava nam se turistička sezona - objašnjava on.

Prema njegovim rečima Crna Gora ne treba da bude antiruski nastrojena.

- Ova histerija i paranoja u kojoj se zabranjuje Dostojevski, Čajkovski, izvođenje opere Pikova dama, nikako ne mogu doprineti ozdravljenju geopolitičkih odnosa, a plašim se da i Crna Gora u stopu sledi tu neku vrstu antiruske neobjašnjive histerije. Ponavljam da umesto da kao mala država pokušamo da zaštitimo nacionalne interese, da podržimo teritorijalni integritet Ukrajine i da u skladu sa međunarodnim pravom ne budemo antiruski raspoloženi, ne uvodimo nove sankcije ili neprijateljske poteze ka Rusiji mi smo se oprijedelili za jednu agresivnu, ofanzivnu antirusku politiku koja nam može naneti veliku štetu kada dođe do dogovora velikih država, a taj dogovor će sigurno biti postignut. Plašim se da će svako tada zaboraviti na Crnu Goru. I Rusija i NATO i EU - zaključio je Knežević.

BONUS VIDEO - OBJAVLjEN SNIMAK: DNR zaplenila sedam ukrajinskih tenkova

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!