"ZELENSKI JE KONAČNO SHVATIO..." Šešelj otkrio kada će biti završen rat u Ukrajini

S. R.

08. 03. 2022. u 12:08

PREDSEDNIK SRS Vojislav Šešelj izjavio je za "Novosti" da je Ukrajini perspektiva u prijateljstvu sa Rusijom.

ЗЕЛЕНСКИ ЈЕ КОНАЧНО СХВАТИО... Шешељ открио када ће бити завршен рат у Украјини

Foto: Profimedia/ ALEXA STANKOVIC/printskrin/ilustracija

Lider radikala je prokomentarisao najavu Zelenskog da je "izgubio interesovanje za pitanje ulaska Ukrajine u NATO", a najavio je i mogućnost kompromisa u pogledu Krima, Donjecka i Luganska.

- Očigledno je da je Vladimir Zelenski shvatio da je NATO spreman da se protiv Rusa bori do poslednjeg Ukrajinca, da su Ukrajinci zloupotrebljeni kao sredstvo protiv Rusije i sada pokušava da nađe neku rezervnu varijantu. Zelenski je svestan da bi morao da prizna nezavisnost Donjecka i Luganska, a mora priznati i da su Krim i Sevastopolj sastavni deo Rusije i donošenje odluke, ustavnog karaktera da Ukrajina nikad neće postati članica NATO-a - izjavio je Vojislav Šešelj.

Lider radikala kaže da je potrebno da Rusija učestvuje u obnovi Ukrajine čim se unište snage poput pripadnika bataljona "Azov", strani plaćenici i ostali.

- Nacizam se mora iskoreniti i Ukrajina mora biti, u pravom smislu, demokratska država. Rusi u Ukrajini moraju imati puna građanska prava, a ne da im zabranjuju jezik, da ih progone, da im zabranjuju zapošljavanje u državnim službama... - rekao je Šešelj.

Predsednik SRS prokomentarisao je i činjenicu da je ambasada SAD u Ukrajini upozorila građane SAD koji pokušavaju da pobegnu da se uslovi na svakom graničnom prelazu mogu vrlo brzo promeniti, a sa druge strane brojni zapadni mediji šire lažne vesti o "neuspehu ruske vojne operacije u Ukrajini".

- Očigledno je da Amerikanci obmanjuju celokupnu svetsku javnost o pravom stanju stvari. Rusi napreduju, Rusi ostvaruju ciljeve svoje intervencije i mislim da će ta intervencija za desetak dana biti završena pobedom - rekao je Šešelj.

Lider radikala kaže da ne može da predvidi da li će se ista situacija desiti i kada je u pitanju Tajvan.

- Tajvan mora biti opet u sastavu Kine i pod kontrolom centralne vlasti u Kini, a kako će se to izvesti treba tek da vidimo. Za Tajvan bi bilo najbolje da ima vlast koja će biti prijateljska prema Kini i da traže varijantu "jedna država - dva sistema", poput Hong Konga. Tajvan može da zadrži unutrašnju autonomiju, ali da odbrana i spoljna politika budu zajedničke, kao i centralna emisija novca, carine... Bilo bi šteta da dođe do razaranja Tajvana zbog gluposti njihovog rukovodstva i da se unište objekti koji su tamo izgrađeni. Bolje bi bilo da Tajvan pređe pod suverenitet Kine, a da ima svoju unutrašnju autonomiju - smatra Šešelj.

Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu vojnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine.

BONUS VIDEO - OBJAVLjEN SNIMAK: DNR zaplenila sedam ukrajinskih tenkova

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (3)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina