SA GNUŠANJEM ODBACUJEMO TE TVRDNJE: Iz Hrama Hristovog Vaskrsenja demantovali izjave Branke Bošnjak

V. K.

04. 02. 2022. u 18:18

SVEŠTENSTVO Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici demantovalo je da se u tom verskom objektu “osniva nekakva partija”.

СА ГНУШАЊЕМ ОДБАЦУЈЕМО ТЕ ТВРДЊЕ: Из Храма Христовог Васкрсења демантовали изјаве Бранке Бошњак

AP Photo/Risto Bozovic

Poslanica Pokreta za promene Branka Bošnjak kazala je tokom rasprave na Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu da se "partija formira u kripti hrama u Podgorici", kao i da "pojedini sveštenici" zovu njihove članove da im se priključe. 

- Sa gnušanjem odbacujemo tvrdnje izrečene danas u Skupštini Crne Gore, da se u kripti Sabornog hrama osniva nekakva partija, kao i da bilo ko od sveštenika u tome učestvuje. Kripta zaista jeste mesto koje su posetili i posećuju mnogi znameniti ljudi, kao i mesto gde se održavaju brojne duhovne i kulturne manifestacije… Zato kripta nikada nije bila, niti će biti mesto bilo kakvih partijskih i stranačkih sastanaka navodi se u saopštenju, navodeći da zabrinjavaju "i sve češće klevete i laži na pojedine sveštenike, čineći na taj način štetu celoj jednoj Crkvenoj zajednici.

- Svo sveštenstvo, monaštvo i verujući narod sa svojim mitropolitom i patrijarhom i svom punoćom Crkve Hristove su jedno i zajedno, odani Bogu i rodu. To jedinstvo je naročito potvrđeno i posvedočeno kroz veličanstvene litije. Ostajući potpuno saglasni sa nedavnim saopštenjem i patrijarha srpskog Porfirija i naših episkopa da Crkva neće deliti ljudi po bilo kojoj nacionalnoj i partijskoj osnovi, još jednom odbacujemo izrečene neistine koje doživljavamo kao nastavak udbaških, zlonamernih podmetačina koje su bile dosadašnja praksa poraženog režima u obračunu sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom.

BONUS VIDEO: DRITAN UOČI SEDNICE - Mora se što pre izaći iz krize

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest