“BOMBASTIČNO” UKAZAO NA PROBLEME RADNIKA PRIMORKE: Zakazano suđenje Edinu Begziću koji je "pretio" da će aktivirati eksploziv u Baru

B.Dabić

28. 01. 2022. u 16:05

BARANIN koji je krajem decembra “bombastično” ukazao na nerešene probleme nekadašnjih radnika Primorke sešće na optuženičku klupu u prvoj polovini februara.

“БОМБАСТИЧНО” УКАЗАО НА ПРОБЛЕМЕ РАДНИКА ПРИМОРКЕ: Заказано суђење Едину Бегзићу који је претио да ће активирати експлозив у Бару

Foto: B.Dabić

Baraninu Edinu Begziću (36) zakazano je suđenje za 11. februar u Osnovnom sudu Bar. Ovo je danas potvrdila PR Osnovnog suda Bar sudija Tamara Spasojević. 

Tužilaštvo je tražilo i produženje pritvora za Begzića.

- Produžen je pritvor, navela je sudija Spasojević. 

Podsetimo, sudija za istragu Osnovnog suda u Baru 30. decembra je odredio Edinu Begziću pritvor do 30 dana.

Osnovno državno tužilaštvo u Baru, podnelo je Osnovnom sudu optužni predlog protiv Baranina Edina Begzića (36), koji je krajem prošle godine ispred poslovnice NLB banke u centru Bara pretio da će aktivirati eksploziv.

Foto: Printskrin Youutube

Edin Begzić

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Baru, tužilac Radovan Đurišić kazao je da se na teret Begziću stavlja krivično delo izazivanje panike i nereda.

Podsetimo, Begzić je krajem decembra objavio preko You tube kanala da je naoružan i preteći eksplozivom tražio da se obeštete bivši radnici „Primorke“. Sedam sati u blokadi je bila Ulica Maršala Tita. Nakon što se mirno predao, ispostavilo se da nije bio naoružan, niti imao eksplozivne naprave.

Navodno to je uradio da bi skrenuo pažnju na problem nekadašnjih radnika prehrambene fabrike „Primorka“ kojima se duguje novac za neizmirene zarade i doprinose.

Begzić, čiji su roditelji bili radnici “Primorke”, je u videu koji je snimio pre blokade NLB banke detaljno objasnio kako su radnici nekadašnje prehramnene fabrike  opljačkani. On je pokazao i dokumentaciju kojom potkrepljuje  navode.

BONUS VIDEO: 

Zajedno posle 40 godina: Milica Milojević pronašla sina Mlađana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a