NOVA ZAPLENA KOKAINA U CRNOJ GORI: U paketima sa bananama u marketu "Voli" otkriveno 400 kilograma (VIDEO/FOTO)

Novosti onlajn

13. 01. 2022. u 10:07

U LOGISTIČKOM distributivnom centru (LDC) kompanije Voli Trade, koja je u većinskom vlasništvu biznismena Dragana Bokana, u popodnevnim časovima juče je otkriveno oko 400 kilograma kokaina.

НОВА ЗАПЛЕНА КОКАИНА У ЦРНОЈ ГОРИ: У пакетима са бананама у маркету Воли откривено 400 килограма (ВИДЕО/ФОТО)

Printscreen

Kokain se nalazio u paketima sa bananama iz Ekvadora. Sumnjivi beli prah, prema nezvaničnim podacima, pronašli su radnici te kompanije, nakon čega je obaveštena Uprava policije, ali i drugi nadležni državni organi.

Prema podacima do kojih je došao portal PRESS, kompanija Voli Trade godinama uvozi banane iz Latinske Amerike. Iz Ekvadora ta kompanija uvezla je čak 211 brodskih pošiljki, a iz Brazila 14.

Prema podacima specijalizovanog sajta “ImportGenius”, Bokanova firma Voli Trade iz Ekvadora je uvozila banane od dve kompanije Sabrostar Fruit Company S.A. i Luderson S.A.

Gro pošiljki realizovan je preko kompanije Sabrostar Fruit Company S.A. Manji deo pošiljki išao je preko firme Luderson S.A., koja je ranije u medijima pominjana u vezi sa švercom narkotika u Ekvadoru.

U aprilu 2013. godine ekvadorski medij “El Telegrafo” objavio je tekst pod nazivom “Policija je do sada, ove godine, zaplenila 10 tona droge”.

U tom tekstu pisalo je: “Operacija Luderson je izvedena. U kontrolnoj akciji otkriveno je 25 kamufliranih paketa kokain hidrohlorida u rashladnoj ploči kontejnera kompanije Luderson. Alkaloid je bio težak 28 kilograma i 765 grama i bio je namenjen Belgiji”.

Kompanija Voli Trade je i ranije pominjana kad su u pitanju pošiljke kokaina iz Latinske Amerike.

Medojević: Ovo je banana država

Lider Pokreta za promjene (PZP) Nebojša Medojević u junu 2018. godine upitao je u Skupštini Crne Gore da li “DPS kompanija Voli švercuje kokain”?

- Kakva je to bezbednost, ako u luci Bar u kontigentu banana dozvolite da se prošvercuje 40 kila kokaina? O čemu mi pričamo ovde? Kod KAP-a, Voli ima pogone za sazrevanje banana, je l’ to znači da se kokain tamo skladišti i dalje distribuira. Je l’ vam to zaštita potrošača u Crnoj Gori? Je li to crnogorska ekonomija, koja se zasniva na švercu droge i cigareta? Ovo je banana država! - rekao je tada Medojević.

Sa druge strane, mediji su juče objavili da se Dragan Bokan prethodnih meseci više puta obraćao Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) i Upravi prihoda i carina (UPC) sa molbom da se sve pošiljke za njegovu kompaniju pomno proveravaju.

Bokan je, navodno, objašnjavao da ne želi da ga mediji optužuju da švercuje kokain.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna