"SPREMAN SAM DA DAM ŽIVOT": Drama u centru Bara i dalje traje, Begzić preti da će aktivirati bombu ispred banke (FOTO)

B.Dabić

28. 12. 2021. u 11:04

SKORO tri sata traje neizvesna i napeta drama u centru Bara zbog pretnje Baranina Edina Begzića (36) da će aktivirati eksploziv ispred NLB banke u Ulici Maršala Tita koju je policija evakuisala jutros oko 8 sati.

СПРЕМАН САМ ДА ДАМ ЖИВОТ: Драма у центру Бара и даље траје, Бегзић прети да ће активирати бомбу испред банке (ФОТО)

Foto: Printskrin Youutube

Policija je blokirala ulicu, a ispred poslovnice banke je Begzić, koji deluje veoma opušteno. 

Pre nego što su radnici banke došli na posao, on je poslovnicu oblepio natpisom "Vratite novac koji ste ukrali od radnika Primorke".

Ispred poslovnice je rekao da ima bombu, i prema saznanjima “Novosti”, u banku jutros  niko od zaposlenih nije ušao. Nakon što je obaveštena, policija je evakuisala i zaposlene u susednim poslovnim prostorima, kao i stanare te zgrade.

U Ulici Maršala Tita je policija, vatrogasci, ekipe Hitne pomoći. 

Baranin Edin Begzić u snimku koji je objavljen na Jutjub kanalu i dostavljen medijima  navodi da je radnicima fabrike “Primorka” naneta višemilionska šteta. On se u videu obratio predsedniku i potpredsedniku Vlade (Zdravku Krivokapiću i Dritanu Abazoviću), kao i predsedniku Skupštine (Aleksi Bečiću), da pomognu u rešavanju situacije jer je “radnicima ukraden novac 2010. godine”.


- Imam nameru da se borim do kraja. Banku ću držati pod kontrolom sve dok banka radnicima ne isplati pare koje je ukrala, sa zakonom pripadajućom kamatom za sve vreme koje su čekali.

Sa sobom ću imati masku za suzavac i dim, pancir, pištolj s mecima, Molotovljeve koktele i dve improvizovane eksplozivne naprave na daljinski okidač. Na improvizovanim napravama biće kesice sa ekserima ukoliko dođe do eksplozije, naveo je on na snimku. On je, takođe, na snimku i demonstrirao kako naprava funkcioniše.

Begzić je na kraju snimka poslao poruku vicepremijeru Dritanu Abazoviću, “prvom čoveku što se bezbednosti tiče u Crnoj Gori”. 


- Ukoliko vi, ili bilo ko u ovoj državi, pošalje privatno obezbeđenje, vojsku ili policiju da napadne nas, jadne radnike… Za haos koji nastane vi ćete biti odgovorni - kazao  je Begzić.


- Među radnicima “Primorke” su moji otac i majka. Ljudi koji su život dali. Ja sam spreman da se borim za njih. Ja sam spreman da dam život za njih - rekao je na kraju snimka Edin Begzić. 


Snimak traje oko 25 minuta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)