ZA LOPOVE NI CRKVENO NIJE SVETO: Verski objekti sve učestalije meta krađa u Baru

B. Dabić

27. 12. 2021. u 16:52

VERSKI objekti u Baru sve učestalije su na meti lopova koji kradu novac, zvona, svećnjake.

ЗА ЛОПОВЕ НИ ЦРКВЕНО НИЈЕ СВЕТО: Верски објекти све учесталије мета крађа у Бару

Foto: B. Dabić

Poslednji slučaj koji je policija rasvetlila je počinjena krađa u Konkatedrali Svetog Petra u Baru koja se dogodila pre četri godine. Baranin N.M. iz ovog vjerskog objekta je ukrao pozlaćene predmete:  svećnjake, zvona... 

- Barska policija je podnela krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv N.M. (23) zbog sumnje da je počinio krivično delo teška krađa na štetu  Konkatedrale Svetog Petra u Baru. Sumnja se da je N.M. u toku noći između 14. i 15. maja 2017. godine uz upotrebu podesnog sredstva otvorio ulazna vrata objekta i iz katedrale otuđio vredne pozlaćene predmete, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Ukradeni predmeti još  nisu pronađeni. 

Među verskim objektima koji je bio na meti lopova je i Saborni hram Svetog Jovana Vladimira iz koga su lopovi, par iz Makedonije otuđili oko 1.500 evra, veći broj srebrnih lanaca i privezaka, dve krune za venčanja i zlatno – srebrnu panagiju sa natpisom na poleđini, tablet…. Oni su iz crkve Svete Trojice u Virpazaru ukrali novac.

Podsetimo, policija je rasvetlila i krađe  na verskim objektima u okolini Bara. Sa crkve Svetog Jovana u Starom gradu Baru  ukradena su zvona, pa  zvonik Katedrale Bezgrešnog začeća Blažene device Marije u Gretvi. Takođe, je  ukradeno zvono sa crkve Svete Neđelje u Rapu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!