ZAHVALNOST SRBIJI: Ambasador Božović odgovorio na napade zbog pomoći Nikšiću

Novosti online

27. 12. 2021. u 15:12

AMBASADOR Republike Srbije u Crnoj Gori odgovorio je na napade na našu državu zbog pomoći od dva miliona evra Nikšiću za projekte.

ЗАХВАЛНОСТ СРБИЈИ: Амбасадор Божовић одговорио на нападе због помоћи Никшићу

Foto. Arhiva

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

Na dan kada sam započeo svoju diplomatsku misiju i službu ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori pre 2 godine imam potrebu kratko podsetiti javnost na neke činjenice.

U to ni malo lako vreme došao sam da gradim bratske i prijateljske odnose između Srbije i Crne Gore, kao dve najbliže države članice UN. Na sve što sam do sada uradio više sam nego ponosan. Iza svake moje zvanične reči, postupka i aktivnosti stala je država Srbija i njen predsednik, vlada, skupština i srpski narod kao i naša i moja sveta Srpska pravoslavna crkva. Za jednog ambasadora to je najbolja potvrda i merilo njegovog rada. Ambasador je tu da u najboljem diplomatskom duhu, znanju i umeću sprovodi zvaničnu politiku države koja ga je izabrala i poslala u diplomatsku misiju.

Nijednim svojim gestom nisam uvredio ili oštetio državu Crnu Goru kao državu prijema. Potpuno mi je mirna i čista savest, a da li je onima koji su suprotno Bečkoj konvenciji i dobrim običajima među bratskim i prijateljskim zemljama pokušali da to sve naruše ostavljam sudu javnosti i istorije da proceni.

Koliko je teška moja pozicija i duboka potreba falsifikovanja istorije, istine i realnosti najbolje govore današnji napadi na gest predsednika Srbije da uputi pomoć Gradu Nikšiću.

Najveći broj nažalost osiromašenih i opkljačkanih građana Nikšića su više nego blagodarni i zahvalni na tom gestu. A, oni koji su poslednjih 30 godina pljačkali, pustošili i uzimali od grada Nikšića i čitave Crne Gore sada napadaju ovakav gest Srbije. Ovim još jednom potvrđuju ispravnost svih dosadašnjih postupaka Srbije i mene kao njenog ambasadora.

Koristim ovu priliku da se još jednom zahvalim predsedniku i državi Srbiji na ovom i svim dosadašnjim gestovima bratstva i prijateljstva. Upućujem poruke mira, ljubavi, praštanja i pomirenja, a svačija dela pokolenja neka sude.

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki