MILAN KNEŽEVIĆ: U Crnoj Gori su vlast Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović, formiranje manjinske Vlade bi bilo prekrajanje izborne volje građana

Novosti online

25. 11. 2021. u 22:33

POSLANIK DF-a i lider DNP-a Milan Knežević poručio je da bi formiranje manjinske Vlade značilo prekrajanje izborne volje građana Crne Gore od 30. avgusta prošle godine.

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: У Црној Гори су власт Здравко Кривокапић и Дритан Абазовић, формирање мањинске Владе би било прекрајање изборне воље грађана

Foto N. Paraušić

- Ako bi se to dogodilo to bi bilo prekrajanje izborne volje građana, jer je Abazović tokom predizborne kampanje saopštavao da neće imati bilo kakav vid saradnje sa DPS-om ni kroz manjinsku podršku ni kroz neki konkretan koalicioni aranžman i to je više pitanje za Abazovića i za DPS - poručio je Knežević u emisiji “Argumenti”, na TVCG.

On je podsetio da je DF, Demokratama i GP URA poslao, kako kaže, poštenu političku ponudu, te da odgovor očekuju do 10. decembra.

Knežević je kazao i da DF ne oseća nikakvu krivicu za trenutna dešavanja u Crnoj Gori, već da, kako je dodao, nude rešenja.

Milan Knežević je kazao da su u Crnoj Gori vlast Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović i ponovio da Vlada od juna nema podršku DF-a.

- Ovde je čitav pokušaj da se sačuva status kvo kako bi se sačuvale fotelje Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića. DPS sa svojim koalicionim partnerima čeka priliku da se vrati na vlast ili kroz manjinski koncept podrške ili kroz ulazak u tu Vladu, a mi želimo da se izabere nova Vlada - kazao je Knežević.

On je naveo da aktuelna Vlada nije ekspertska.

- Ovo je Vlada stranke Dritana Abazovića i stranke dece Zdravka Krivokapića. Jer su deca Zdravka Krivokapića nastupila na izborima i u Nikšiću i Herceg Novom, evo sad nastupaju i u Mojkovcu - naveo je Knežević i ponovio da je satus quo neodrživ, te da je rok 10. decembar.

- Ili ćemo se svi dogovorili ili ćemo nakon toga, nakon 10. decembra, formirati tehničku vladu od parlamentarne većine i nacionalnih manjina, koja će da pripremi izbore u najkraćem mogućem roku - naveo je Knežević.

On je ponovio da veruje da će uspeti da se dogovore.

- Jer Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović neće pripremati izbore koji se smeše Crnoj Gori, a ne krivicom DF-a, već krivicom delova parlamentarne većine koja sad malo koketira sa DPS-om - poručio je Knežević i dodao da budžet za 2022. treba da izglasa nova Vlada.

Knežević je u emisiji Argumenti kazao i da DF nikada nije video ni čuo za reference ministra finansija Milojka Spajića.

- Nismo znali da je on istaknuti Singapurćanin koji prima 20.000 evra mesečno i koji se vratio zato što čezne za Crnom Gorom. Ja sam ga gledao i nije sramota da kažem, da je čitavu kampanju proveo u jednom odelu… Ako neko kaže da je napustio platu od 20.000 evra da bi usrećio Crnu Goru, a ja znam kako je proveo kampanju i svi u Vladi znaju da je živeo kod ministra Mitrovića na kauču - kazao je Knežević.

On je pozvao Spajića da ga demantuje i da mu pokaže izvode platnih listi sa zaradom od 20.000 evra.

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)