DF O POSLEDNJOJ PONUDI ZA SPAS CRNE GORE: Sada kada imamo priliku da dođemo do poštenog dogovora, opet neko ucenjuje

V. K.

24. 11. 2021. u 16:43

Da ne bi bilo zabune, stav Demokratskog fronta o izboru nove Vlade podrazumeva njeno trajanje do 2024. godine, naveo je DF u saopštenju.

ДФ О ПОСЛЕДЊОЈ ПОНУДИ ЗА СПАС ЦРНЕ ГОРЕ: Сада када имамо прилику да дођемо до поштеног договора, опет неко уцењује

Lideri Demokratskog fronta, Foto Arhiva

- Podsećanja radi, naš politički savez je bio pristao i na rekonstrukciju postojeće Vlade koju je podržavalo 38 poslanika parlamentarne većine, ali tri poslanika URE nisu pristajali na takvo rešenje. Na kraju tih razgovora, dobili smo u formi ucene odgovor da je najbolje da sve ostane kako je bilo, iako smo se svi složili na početku razgovora da je postojeće stanje neodrživo.

I sada kada imamo priliku da dođemo do poštenog dogovora, opet neko ucenjuje. Drugosrbijanski tabloid Vesti je od trenutka saopštavanja naše platforme otpočeo odvratnu kampanju protiv tog predloga kako bi disciplinovali stranku za koju procenjuju da je njihova privatna svojina. 

Nama je veoma dobro poznato da to rade zbog višedecenijskih zajedničkih poslova Prve i Druge familije. 

Naša platforma je pošten i ljudski iskorak u pravcu rešavanja teške političke krize u kojoj se nalazi Crna Gora i nama iz DF je prirodno da sa postojećim partnerima dođemo do novog dogovora.

Za nas je prihvatljiv nedavni stav predsednika Demosa, Miodraga Lekića, koji je saopštio na poslednjem sastanku predstavnika parlamentarne većine, da bi samo onaj ko bi imalo odstupio od koalicionog sporazuma i postupao suprotno postignutom dogovoru, jedini odgovarao za pad vlade.

Tada bi takav politički subjekt bio jasno i javno osuđen od strane svih drugih partnera da je krajnje neodgovoran i ne bi imao bilo kakvu političku budućnost - navodi se u soapštenju DF.

BONUS VIDEO: Eksplozija kod Leštana u fabrici EDePro

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)