SLAVLJA SAMO UZ KOVID POTVRDU: Ministarka zdravlja o proslavi Nove godine u Crnoj Gori

Tanjug

17. 11. 2021. u 09:48

PROSLAVA Nove godine na otvorenom u Crnoj Gori, ukoliko bude dozvoljena, neće biti moguća bez kovid potvrde, saopštila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

СЛАВЉА САМО УЗ КОВИД ПОТВРДУ: Министарка здравља о прослави Нове године у Црној Гори

Foto: V. K.

Prema važećim merama, velika okupljanja na otvorenom su zabranjena, dok se ostali događaji održavaju uz obavezne kovid potvrde i ograničen broj osoba.

- Svaka mera je podložna promenama zavisno od brojki, ali radna grupa će analizirati situaciju u vezi sa novogodišnjim praznicima i o tome će javnost biti blagovremeno obaveštena, ali će sigurno biti obavezno posedovanje kovid potvrda - navela je Borovinić Bojović za podgoričke TV Vijesti.

Upitana da li su pre donošenja mera razgovarali sa ugostiteljima i turističkim organizacijama koje pripremaju slavlja i da se to ne razlikuje od festivala koji su bili organizovani letos, Borovinić Bojović je kazala da je ogromna razlika zbog prisustva delta soja.

Masovna okupljanja, odnosno novogodišnje koncerte je, kako je dodala, nemoguće kontrolisati.

- Neće se pridržavati mera, to je ogroman broj ljudi na malom prostoru. To je najbrži mogući način prenosa infekcije. Ako ograničite određen prostor gde se niko ne pridržava mera, to je ogroman rizik. Daću sve od sebe da se mera o zabrani organizovanih dočeka ispoštuje - istakla je ona.

Smatra da su mere saopštene na vreme.

BONUS VIDEO: KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PLEMIĆKO POREKLO Ovo je pravo prezime Irfana Mensura - moćan razlog zašto ga je promenio: Roditeljima nije smetalo