BEZBEDNOST LUKE BAR: Zajednička briga i interes svih službi Crne gore

B. Dabić

20. 10. 2021. u 14:49

BEZBEDNOST na području Luke Bar zajednička je briga i interes svih institucija sistema.

БЕЗБЕДНОСТ ЛУКЕ БАР: Заједничка брига и интерес свих служби Црне горе

Foto PR Luka Bar

Ovo je jedan od zaključaka sastanka koji je održan u najvećoj crnogorskoj luci.

Analiza postojećeg stanja, kao i pravci unapređenja bezbednosti na području Luke Bar bili su tema sastanka na kome su prisustvovali: direktor Agencije za nacionalnu bezbednost Dejan Vukšić, direktor Uprave poreza i carina Aleksandar Damjanović, direktor Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Safet Kočan, direktor Uprave za inspekcijske poslove Ilir Harasani i pomoćnik direktora Uprave policije Dejan Knežević.

Sa direktorima državnog bezbednosnog sektora, u ime "Luka Bar" AD razgovarali su predsednica Odbora direktora Slađana Perišić, zamenik predsednice Savo Vujošević, izvršni direktor Ilija Pješčić, pomoćnik izvršnog direktora Deda Đelović i oficir bezbedsnosti Mladen Bulatović.

-Konstatovano je da je bezbednost na području najveće državne luke, zajednička briga i interes svih institucija sistema. Samo integrisanim pristupom i međusobnom saradnjom moguće je postojeće stanje unaprediti i dovesti na viši nivo. Izraženo je uverenje da su do sada preduzete aktivnosti, kao i one koje su u planu, najbolji pokazatelj pozitivnih promena, saopšteo je medijima iz kabineta izvršnog direktora AD Luka Bar Ilije Pješčića.

IZVEŠTAJ EVROPSKE KOMISIJE

Podsetimo, u izveštaju Evropske komisije se ističe da veliki izvor zabrinutosti predstavlja prisustvo ofšor firmi u Slobodnoj zoni u luci Bar i njihova uloga u lancima snabdevanja duvanom, te da šira kontrola kompanija koje posluju u Slobodnoj zoni i njihovih aktivnosti učinila bi borbu protiv šverca cigareta efikasnijom. Iz Evropske unije su sugerisali da se uvedu snažniji carinski nadzori i proaktivne istrage, posebno kada je pitanju poslovanje ofšour firmi u Slobodnoj zoni.

Funkcioneri vladajućih partija u Crnoj Gori ocenili su da je opravdano to što je Evropska unija u najnovijem izveštaju ukazala na problem šverca cigareta preko Luke Bar.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki