KRIVOKAPIĆ POGAZIO REČ: Obećavao da će ići na ustoličenje mitropolita Joanikija, pa podvio rep pred stranim ambasadorima

Novosti online

30. 08. 2021. u 21:31

PREMIJER Crne Gore Zdravko Krivokapić saopštio je danas da neće prisustvovati ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju, iako je pre svega nekoliko nedelja istakao da će prisustvovati ovom događaju bez prisustva obezbeđenja.

КРИВОКАПИЋ ПОГАЗИО РЕЧ: Обећавао да ће ићи на устоличење митрополита Јоаникија, па подвио реп пред страним амбасадорима

Foto Novosti

Zdravko Krivokapić je 10. avgusta ove godine izjavio da svaki komita koji se protivi ustoličenju mitropolita u Cetinjskom manastiru i koji ima nešto protiv njega, može to lično da mu kaže.

- Ja vam tvrdim doći ću na Cetinje bez obezbeđenja. Neka svaki komita koji ima nešto protiv mene, lično mi kaže šta sam ja to uradio protiv Crne Gore, a to što se njemu ne sviđa moj izgled to je njegov problem. Mi pričamo o institucijama sistema, institucije su i predsednik države, predsednik Vlade i predsednik Skupštine Crne Gore i svaki građanin koji želi da prisustvuje nekoj svečanosti. Ako to nekome treba da bude prilika da pokaže, da postoji još neka moć koja je izvan institucija sistema, a to se radi organizovano, mislim da se taj grdno prevario - izjavio je ranije Krivokapić.

Ipak, danas je Krivokapić sve porekao i pokušao da opravda svoju sramnu odluku.

- Ne zbog toga što ne bih želeo… Ne želim da svojim prisustvom dam bilo kakav povod - pokušao je danas da opravda svoju sramnu odluku.

On je naveo da kao Katunjanin, koji slove kao inadžije i hrabre ljudi, razume Cetinjane.

- Ja bih zamolio da hrabrost zaboravimo, a upotrebimo poverenje, poštovanje drugoga i pravičnost - rekao je Krivokapić.

Smatra da je njegov neodlazak na Cetinje u nedelju, kako kaže, "jedini doprinos koji može dati".

- Ako sam bilo kada izgovorio bilo koju pogrešno shvaćenu reč ili rečenicu ja se izvinjavam i molim da ne pravimo sukob tamo gde ne treba - naveo je premijer Crne Gore.

Podgorički portal CdM piše da je Krivokapić obećanje o tome dao na jednom susretu sa ambasadorima EU.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)