"BARSKA PLOVIDBA" BEZ DOBITI: Direktor dao ostavku, pa povukao

B. D.

20. 08. 2021. u 19:15

DVA teretna broda crnogorske pomorske kompanije "Barska plovidba" trenutno su u najmu po duplo manjoj ceni od tržišne.

БАРСКА ПЛОВИДБА БЕЗ ДОБИТИ: Директор дaо оставку, па повукао

Foto B. Dabić

Ova činjenica pokrenula je novu lavinu dešavanja u ovom preduzeću, pa je izvršni direktor Zoran Tajić, koji je na toj funkciji četiri meseca, podneo i ostavku. Međutim, brzo se predomislio i povukao je posle četiri dana.

Iz "AD Barska plovidba" su potvrdili da je 17. avgusta Tajić podneo ostavku, koju je u petak i povukao.

- Tajić je u obrazloženju svoje odluke o povlačenju ostavke upućene Odboru direktora putem mejla, naveo da je u međuvremenu dobio podršku iz gotovo celog okruženja, kao i da je njegov mandat, shodno propisima,uvek u rukama Odbora direktora - kratko su saopštili iz "Barske plovidbe".

Ostavku nije bio voljan da komentariše, jer kako je rekao "nema saglasnost Odbora direktora" ali na taj "čin" se odlučio navodno zbog poslednjih medijskih napisa o pregovorima sa unajmiteljima brodova ove brodarske kompanije o visini vozarine.

Dva teretna broda "Barske plovidbe" - "Bar" i "Budva" u najmu su od septembra 2014. godine. Državna pomorska kompanija "Barska plovidba" je sa poslovnim partnerom iz Londona "Si pionir" obnovila ugovor o najmu teretnih brodova koji je na snazi do kraja godine. Prema tom ugovoru, dnevni najam je 8.200 dolara po brodu. Trenutno je na tržištu dnevni zakup na duži vremenski period brodova kapaciteta kao što su "Bar" i Budva" oko 16.000 dolara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)