DA SE UKINE OZNAKA TAJNOSTI: Novi izvršni direktor pljevaljskog rudnika o spornim ugovorima

M. D.

28. 07. 2021. u 18:26

NOVI izvršni direktor Rudnika uglja AD Pljevlja, Milan Lekić zatražio je skidanje oznake tajnosti sa spornih ugovora koji su sklapani u Rudniku.

ДА СЕ УКИНЕ ОЗНАКА ТАЈНОСТИ: Нови извршни директор пљеваљског рудника о спорним уговорима

Foto: Rudnik uglja

On je uputio preporuku Odboru direktora da skine oznaku tajnosti sa ugovora o angažovanju mehanizacije trećih lica za potrebe Rudnika uglja konkretno ugovore koji su zaključivani sa nikšićkom firmom „Atlas Montenegro”.

- Imajući u vidu medijske napise koji su, proteklih nekoliko dana, tretirali temu angažovanja mehanizacije trećih lica za potrebe Rudnika uglja AD Pljevlja – konkretno od firme „Atlas Montenegro” iz Nikšića, želim kao izvršni direktor i doskorašnji odbornik u Skupštini opštine Pljevlja izrazim apsolutno razumevanje za ovaj vid aktivnosti, da pozdravim interesovanje Akcije za socijalnu pravdu (ASP), kao i da ohrabrim njihove kolege iz nevladinog sektora, ali i medija, da nastave sa ispitivanjem zakonitosti poslovanja društveno odgovornih kompanija kakav je Rudnik uglja, pri čemu je apsolutno nebitno da li je reč o prošlim ili aktuelnom rukovodstvu kompanija - kazao je Lekić.

On je istakao da ugovor koji se prethodnih dana problematizovao je poslovni aranžman prethodnog rukovodstva Rudnika uglja, koji ima status poslovne tajne. On je saopštio da kada je u pitanju angažovanje mehanizacije trećih lica za potrebe kompanije nije izričiti protivnik takvih odluka rukovodstva, ukoliko su one opravdane.

-Međutim, takvi ugovori ne smeu da se kriju od očiju javnosti, ni da se sklapaju na štetu kompanije. S druge strane, Rudnik uglja mora da poveća kapacitete svoje mehanizacije, na čemu ću intenzivno raditi u vremenu trajanja svog mandata - zaključio je Lekić.

                                  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024