SNP ŽABLJAK DEMANTUJE NEISTINE LOKALNOG ODBORA DPS-A: Spomenik Anđelije Malović oštećen još pre dva meseca, a ne uoči 13. jula

M.D.

15. 07. 2021. u 12:23

LOKALNA vlast u Žabljaku oličena u koaliciji DPS – SD na dan državnosti Crne Gore posegnula je za dobro oprobanom matricom, plasirajući informaciju kako je 13. jula u žabljačkom groblju oštećen spomenik Anđelije Malović, supruge Josifa Malovića koji je bio istražni sudija u sudskom postupku protiv Draže Mihajlovića.

СНП ЖАБЉАК ДЕМАНТУЈЕ НЕИСТИНЕ ЛОКАЛНОГ ОДБОРА ДПС-А: Споменик Анђелије Маловић оштећен још пре два месеца, а не уочи 13. јула

FOTO: Vlado Šibalić

Spomenik Anđelije Malović polomljen pre dva meseca usled jakog nevremena koje je pogodilo Žabljak i tada je porušeno još nekoliko spomenika, saopštili su iz Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije Žabljak.

Oni objašnjavaju da je lokalna vlast u Žabljaku oličena u koaliciji DPS – SD na dan državnosti Crne Gore posegnula je za dobro oprobanom matricom, koju primenjuju na državnom nivou već dugo godina, potpomognuti raznoraznim portalima plasirali su putem društvenih mreža informaciju kako je 13. jula u žabljačkom groblju oštećen spomenik Anđelije Malović, sestre Milovana Pejanovića koji je pod pseudonimom Ljubo Popović kao major tadašnje službe državne bezbednosti locirao, organizovao i sproveo akciju hapšenja Draže Mihajlovića i supruge Josifa Malovića koji je bio istražni sudija u sudskom postupku protiv Mihajlovića.

FOTO: Vlado Šibalić

Oboreni spomenik Anđelije Malović

- Da su gospoda iz vladajuće koalicije i spisatelji saopštenja posećivali žabljačku crkvu videli bi da je spomenik Anđelije Malović polomljen pre dva meseca. Oštećenja su nastala uslijed jakog nevremena koje je pogodilo Žabljak u noći kada se obilježavao Veliki petak i tada je porušeno još nekoliko spomenika, saopštili su iz Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije Žabljak.

Kako ističu u toj partiji, lokalna vlast u Žabljaku oličena u koaliciji DPS – SD na dan državnosti Crne Gore posegnula je za dobro oprobanom matricom, koju primenjuju na državnom nivou već dugo godina.

- Ideološke podele, deljenje na “naše” i “njihove”, patriote i izdajnike je nešto što se u kuhinjama pomenutih političkih subjekata stalno “kuva” i s vremena na vreme proključa do te mere da na momente postane nepodnošljivo- navode u SNP Žabljak.

Dodaju da umesto da lokalna vlast doprinosi da svaki građanin Žabljaka doživi 13. jul kao svoj praznik, oni se dva dana svojski trude da podeljeni narod dodatno podele.

- Za oštećenje spomenika optužili su svoje sugrađane, sve one koji se ne uklapaju u njihovu ideološku percepciju i njihov doživljaj istorijskih zbivanja, nazivajući ih ni manje ni više nego fašistima-naglašavaju u toj stranci.

Kako kažu, priča koja se plasira po medijima od juče i čiji su akteri odlučili da je publikuju preko svojih jurišnika, koji je dele po društvenim mrežama, neodoljivo podseća na film “Balkanski špijun” i maestralnog Batu Stojkovića sa rečenicom “Mene ako se sete, sete se”.

- I oni su se setili Anđelije Malović na dan ustanka, iako joj je spomenik oštećen još pre dva meseca. I na kraju, poštedite nas gospodo vašeg patriotizma i borbe “za tekovine”. Vi ste odavno u ideološkom brlogu. Jedan dan slavite antifašizam, a drugi dan kličete osvjedočenim saradnicima okupatora i slepo sledite njihovu ideologiju. Za vas je istorija “švedski sto” sa koga uzimate samo ono što vam se sviđa. Kod vas je sve moguće, pa i to da slavite 13. jul sa zelenaškim obeležjima, uniformisani u zelene majice. I još nešto zelenaška zastava koju ste juče nosili je falsifikat istorijski, a prava zastava je trobojka, koje se vi plašite i od koje okrećete glavu - zaključuju u SNP Žabljak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili