DEMOKRATSKI FRONT PORUČIO: "Uzaludan vam je trud, pobedu od 30. avgusta branićemo i odbranićemo!"

V. K.

21. 07. 2021. u 19:23

DEMOKRATE su shvatile da je njihov rejting toliko opao, da na izborima više ne bi mogli dosegnuti ni 10 posto, zato su krenuli u borbu da sačuvaju pozicije i fotelje bez izbora, navedeno je u saopštenju Demokratskog fronta.

ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ ПОРУЧИО: Узалудан вам је труд, победу од 30. августа бранићемо и одбранићемо!

Foto: V.K.

"Kada im je postalo jasno da DF više neće dozvoliti da 32,5 posto glasova građana Crne Gore bude servirano na tacni Demokratama, kako bi oni potom sa Zdravkom Krivokapićem nastavili da rade sve suprotno od izborne volje građana, krenuli su u prljavu kampanju. 

Konstatacija da "DF ne može ni sa kim i da je za pet minuta proglasio Zdravka Krivokapića za izdajnika" je licemerstvo, jer su Demokrate 30. avgusta, sa pobedničke bine koalicije "Za budućnost Crne Gore", ukrale Zdravka i s njim već sutradan, tajno, potpisale koalicioni sporazum.                                                  

Tačno je da je on bio nosilac naše liste, tačno je da mu se Aleksa u kampanji nije javljao na telefon, tačno je da je cenu tog prvog kontakta Krivokapić platio onim sporazumom koji je potpisao krijući od nas, ali je tačno i to da mi imamo pravo i da predložimo novog premijera i zamenimo nekoga ko je promenio dres. No, postupak Alekse Bečića, koji želi da uz slomljenog Krivokapića prisvoji i dvotrećinsku volju parlamentarne većine, ne iznenađuje, jer je to njegov stil rada. 

On je čak i u svom "magistarskom radu", prepisao 21,4 odsto iz tuđih radova i 29,5 odsto iz svoga diplomskog rada. Prepisao je i 99 odsto svoje politike, što od DPS, što od nekih organizacija i fondacija, čime je raskinuo sa dotadašnjom vlastitom patriotskom politikom koja je branila mostove od NATO bombi, podržavala zajedničku državu, obećavala trobojku Podgorici...                                                                                             

Takođe, ovih dana je na sceni sinhronizovana akcija organizovanja sastanaka Zdravka Krivokapića sa Milom Đukanovićem gde se na dnevnom nivou dogovaraju pojedinačna imenovanja ambasadora i postavljenja oficira u MO i VCG.                                                   

Dakle, trio Đukanović-Krivokapić-Bečić, čija saradnja se trasira u nekim ambasadama, želi na prevaru da napravi neku novu većinu. Na tom putu prevare im stoji DF, i šaljemo jasnu poruku - uzaludan vam je trud, pobedu od 30. avgusta branićemo i odbranićemo. Mi smo se jedini smeli suprotstaviti DPS-u i na ulici, i na trgovima, i u Skupštini. Nas niko ne može ucenjivati, za razliku od nekih drugih koji imaju jedan javni, a drugi tajni život.

Aleksa Bečić u saopštenjima koja, sudeći po stilu, piše Veselin Veljović ili jedan njihov kandidat za važnu funkciju, napada isključivo Andriju Mandića i nastavlja matricu DPS-a, da više puta ponovljena laž pokuša postati istina.                                   

Zašto se, Demokrate, toliko bojite Andrije Mandića kada je on bio na poslednjem mestu na poslaničkoj listi, nema ga u Skupštini, ni u Vladi? Odgovor je jasan, Andriju vole i veruju mu glasači, bez obzira da li se nalazi na listi ili ne, on je dosledan i nikada nije izdao. O njegovom ugledu najbolje svedoči veliki broj ljudi sa kojima predsednik NSD razgovara ovih dana na terenu.                                                                                   

Na drugoj strani, hipotetičko pitanje - šta mislite šta bi Bečić predstavljao da se, kojim slučajem, u dogovoru sa Crkvom, povukao na poslednje mesto na poslaničkoj listi? Odgovor unapred poznat, bio bi u političkom smislu niko, i bio bi svima nebitan. A ovako sa foteljom, savetnicima, kabinetom, obezbeđenjem, državnim vilama za letovanje, zimovanje, odmor i za rad, državnim avionom koji je 24 časa na raspolaganju, on misli da je neko.

Zato sada nasilno pokušava da vlada bez podrške većine, jer novi izbori, posle svih prevara, ne samo za Krivokapića, nego i za Demokrate bi značili rastanak sa pogodnostima i privilegijama koje su lakomo zgrabili, a to je njima ipak najvažnije", zaključuje se u saopštenju DF-a.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)