POLICAJCA VUKLI ZA UŠI: Napad na pripadnike MUP ispitaće Odeljenje za unutrašnju kontrolu

S. ĐOKIĆ

06. 07. 2021. u 06:34

NE stišava se bura nakon što je u javnost procurio snimak na kojem se vidi kako grupa muškaraca napada policijske službenike dok kontrolišu radno vreme ugostiteljskih objekata u Podgorici.

ПОЛИЦАЈЦА ВУКЛИ ЗА УШИ: Напад на припаднике МУП испитаће Одељење за унутрашњу контролу

Foto gov.me

Poslednji u nizu reagovao je aktivista za ljudska prava koordinator Aleksandar Saša Zeković uz komentar: "Vuku policajca za uši, čupaju za kosu. Policajac primoran sam da se brani, ne primenjuje zakonom propisana sredstva prinude jer nije u mogućnosti".

Ovim slučajem, kako je potvrđeno "Novostima", pozabaviće se i Odeljenje unutrašnje kontrole rada Uprave policije, posebno primenom policijskih ovlašćenja kako bi utvrdili da li je neko od službenika policije možda neprofesionalno ili neblagovremeno reagovao kako bi zaštitio kolege od napada više osoba.

Incident se dogodio u petak veče na platou kod zgrade "Normal kompani" u Podgorici, i tom prilikom je jednom policajcu povređena ruka. Reagovao je i Sindikat Uprave policije, koji je oštro osudio napad na kolege.

- Nemili događaj na štetu policijskih službenika koji su, obavljajući svoje radne zadatke, grubo vređani i fizički napadnuti od strane grupe građana, još jednom pokazuje da naše društvo nije svesno koliko je naš posao težak i odgovoran, a ponekad i veoma opasan i rizičan po život i zdravlje. Sindikat oštro osuđuje ovaj brutalan napad na kolege, koji su, bez primene zakonom propisanih ovlašćenja i sredstava prinude, fizičkom snagom pokušali da odbiju protivpravni napad od vinovnika nemilog događaja koji nisu birali sredstva i način da ponize našu struku i posao kojim se bavimo - stoji u reagovanju.

- Sindikat Uprave policije će odlučno stati u zaštitu svojih kolege i neće dozvoliti da se njihovo profesionalno postupanje dovodi u pitanje sa neutemeljenim navodima.

O ovom događaju je obavešten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu, koji je naložio da se uhapsi Milija Vlahović (39), vlasnik kontrolisanog ugostiteljskog objekta, zbog postojanja osnovane sumnje da je napao službeno lice na dužnosti.

- Takođe, uhapšen je Emir Tuzović (38) zbog sumnje da je sprečio policajca da obavlja svoj posao. Nemanja Milićević (28) je uhapšen zbog ometanja policijskih službenika u obavljanju službene dužnosti - naveli su iz Policije.

- Protiv ostale tri osobe podneti su prekršajni nalozi za prekršaj iz oblasti Zakona o ličnoj karti, nakon čega su pušteni iz Centra bezbednosti Podgorica.

IDENTIFIKOVANE JOŠ ČETIRI OSOBE

PODGORIČKA policija identifikovala je i privela još četiri osobe osumnjičene da su učestvovale u napadu na policijske službenike. To je potvrđeno "Novostima" iz Uprave policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri