REAGOVANJE DEMOKRATSKOG FRONTA: Misle li Demokrate sa DPS-om da dođu do 41 poslanika za podršku Bečiću?

V.K.

02. 07. 2021. u 08:29

DOBRO bi bilo da Demokrate kažu šta i kako misle, bez dogovora sa parlamentarnom većinom, da dođu do čarobne formule kojom podršku od 14 poslanika, koju trenutno ima predsednik Skupštine Aleksa Bečić, mogu pretvoriti u podršku 41 poslanika, navedeno je u saopštenju Demokratskog fronta.

РЕАГОВАЊЕ ДЕМОКРАТСКОГ ФРОНТА: Мисле ли Демократе са ДПС-ом да дођу до 41 посланика за подршку Бечићу?

Foto Skupština CG

Ako misle da do broja 41 dođu uz podršku DPS i njihovih satelita, koji ovih dana hvale i veličaju do neslućenih visina njihovog predsednika Aleksu Bečića, neka javno kažu građanima Crne Gore.

Međutim, varaju se ako misle da od broja 14 mogu doći do broja 41 zamenom cifara, jer ta vrsta rokade cifara je nemoguća misija bez novog dogovora i prevrednovanja međusobnih odnosa. Zapravo, Demokrate su ušle u raspravu sa DF zbog toga sto su oni preuzeli da brane Zdravka Krivokapića zbog nepotpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC, zbog njihove sramote i zajedničkog glasanja sa DPS i zbog kvarenja odnosa Crne Gore sa Srbijom.

Istinu koju znaju svi na ovom prostoru je da Andriju Mandića ne može niko da ucenjuje i da ga prisili da odstupi od vlastitih uverenja, a za Aleksu i Bogdanovića se to ne može reći. Od vremena SNP do današnjih dana promenili su mnogo toga.

Zato im je lako da lažu o Andriji, jer kada već mogu sebe da lažu zašto ne bi onda i druge.

Uzaludna je taktika da više puta ponovljena laž može postati istina, kroz spinovanje i svakodnevno ponavljanje laži kako Andrija Mandić napada Crkvu i njene vladike i episkope.

Koliku je podršku davao Andrija Mandić svojoj SPC najbolje znaju građani Crne Gore, naše vladike i patrijarsi. Upravo je njoj verovao, a njihove procene i zahteve poštovao.

A koliko je njega podrzavala SPC to najbolje znaju Andrija i visoki crkveni dostojanstvenici sa kojima je dugi niz godina zajednički radio na odbrani našeg nacionalnog i verskog identiteta.

Najbolji dokaz da su Andriji Mandiću i DF-u najviše verovali blaženopočivši patrijarh Irinej i mitropolit Amfilohije je otvorena podrška koju su u presudnom trenutku za Crkvu, dali koaliciji "Za budućnost CG". Demokrate, na čelu sa Aleksom Bečićem, nisu bili dorasli tom istorijskom zadatku, jer da jesu njih bi otvoreno podržale vladike i patrijarh SPC. Mudri i pametni ljudi, a naročito crkveni velikodostojnici, znaju da se  istorijski veliki zadaci mogu poveriti samo onima koji to mogu da iznesu, koje niko ne može uceniti i koji nikada nisu i neće izdati.

A sto se tiče Brana Mićunovića, njega je u Skupštini Crne Gore prvi prozvao Andrija Mandić, nedugo nakon ubistva ispred KBC. I to tada, kada je Mićunović bio u punoj snazi i sa mnogo većim uticajem od današnjeg, a potom su to nastavili da rade mnogi. Danas po ostarelom Mićunoviću skaču mnogi i stalno pozivaju dodatno društvo za gaženje. Kada je Andrija prozvao Brana Mićunovića nije tražio nikog drugoga da ga prati, a o njemu ima isto loše mišljenje danas kao što je i tada.

Na kraju, mi za Demokrate imamo samo jedno pitanje: da li je četvercu Bečić, Bogdanović, ambasador Leković i admiral Samardžić, bilo lepo u Briselu? Ako jeste, onda se raduju njihovi fanovi, ne samo u CG, nego i u Briselu - zaključuju iz Demokratskog fronta.                                       

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)