ISTORIČAR RAKOVIĆ OGOLIO NAMERE MILA ĐUKANOVIĆA: Evo zašto je propao plan pohrvaćivanja Crnogoraca

Novosti onlajn

22. 06. 2021. u 11:21

DRAGO mi je da sam u svojoj knjizi „Crnogorski separatizam“ u potpunosti razotkrio genezu pohrvaćivanja Crnogoraca i namere Đukanovićevog režima da tu ideologiju do kraja sprovede u delo, kazao je u izjavi za IN4S, istoričar dr Aleksandar Raković.

ИСТОРИЧАР РАКОВИЋ ОГОЛИО НАМЕРЕ МИЛА ЂУКАНОВИЋА: Ево зашто је пропао план похрваћивања Црногораца

Foto: Pink tv printskrin

- Srećom, Đukanović kao običan dvojkaš i čovek bez struke nije imao kapaciteta za to. Naravno, od toga ga je odvraćalo i pouzdano saznanje da će 7,5 miliona Srba svim demokratskim sredstvima braniti i odbraniti sunarodnike u Crnoj Gori i osujetiti da oko 100.000 crnogorskih separatista pokuša da protera Srbe iz Crne Gore - ističe Raković i dodaje:

- Đukanović nije imao ni snage da javno ne objavi svoje namere, pošto je govorio da Srbi u Crnoj Gori nisu izvukli pouku iz plana Z4 za Krajinu i Rambujea za Kosovo i Metohiju, poručio je Raković.

(in4s)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju