REPREZENTACIJA PRVA POLETELA: Nova avio-kompanija počela da saobraća, čarter let obavljen do Sarajeva

I. D. STOJADINOVIĆ

01. 06. 2021. u 22:59

ČLANOVI fudbalske reprezentacije Crne Gore prvi su putnici nove nacionalne avio-kompanije "Er Montenegro".

РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ПРВА ПОЛЕТЕЛА: Нова авио-компанија почела да саобраћа, чартер лет обављен до Сарајева

Foto "Fejsbuk"

Avion te kompanije juče je prvi put poleteo sa podgoričkog aerodroma, a u pitanju je čarter let do Sarajeva, koji je označio početak letačkih operacija nacionalnog avio-prevoznika. Komercijalni letovi planiraju se od 10. juna.

Izvršni direktor kompanije Predrag Todorović, uoči poletanja, rekao je da mu je posebna čast što je prvi let organizovan za fudbalsku reprezentaciju. On se osvrnuo šta je urađeno od februara, kada je kompanija osnovana.

- Nismo imali kancelarije, ljude, avione... Danas, samo tri i po meseca kasnije, mi smo kompanija koja je funkcionalna i koja ima dva aviona u svojem vlasništvu, i jedan potpuno novi distributivni sistem za prodaju karata. Vebsajt je samo finalna slika svega toga što se desilo u pozadini - naveo je Todorović.

ZA SADA JEDNA LETELICA

PORTPAROLKA "To Montenegro" Mina Muković kazala je da će se zasada leteti jednim avionom koji je u potpunosti spreman, dok će uskoro za poletanje biti spremna i druga letelica. Kad je u pitanju kupovina novih aviona, u kompaniji kažu da su pregovori u toku.

Dodao je da se od osnivanja, bord direktora sastao 20 puta što, kako ističe, govori kolika je bilo želje, volje i entuzijazma da ovaj projekat dovedu do kraja, odnosno početka.

Naveo je da je saradnja sa stečajnom upravom "Montenegro erlajnsa" svakodnevna, te da pokušavaju da nađu najbolje rešenje za sve. Todorović je dodao da će, nezavisno od toga kada bude potpisan ugovor sa MA, 10. juna početi sa komercijalnim letovima. Kazao je da je već prodato više od 1.000 karata za najavljene letove i najavio uskoro linije ka novim evropskim destinacijama. Kako je najavljeno iz "To Montenegro", prvi komercijalni letovi ići će do Beograda i to na dnevnom nivou, i iz Podgorice i Tivta. Trenutno su u prodaji povratne karte po promotivnim cenama od 109 evra. Krajem meseca uvode se još dve linije i to ka Ljubljani i Banjaluci.

Kako je saopšteno iz nove avio-kompanije, linija ka Banjaluci će biti uspostavljena 27. juna, a prema Ljubljani 29. juna. Avioni "To Montenegro" će tokom letnje sezone leteti na liniji Tivat - Ljubljana tri puta sedmično, a na ruti Tivat - Banjaluka dva puta nedeljno. Avioni će dovoditi putnike iz Ljubljane tri puta sedmično, dok će iz Banjaluke leteti tokom ljetnje sezone dva puta sedmično. Obe destinacije će saobraćati prema Tivtu.

- Povratne karte za ove destinacije će se kretati od 89 evra za Banjaluku, odnosno od 129 evra za Ljubljanu - precizirali su iz te kompanije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri