CRNA GORA UDOVOLJAVA ŽELJAMA NATO-a: Stoltenberg otkrio šta su mu obećali Krivokapić i Đukanović

Novosti onlajn

31. 05. 2021. u 20:02

GENERALNI sekretar Jens Stoltenberg kazao je da su ga i predsjednik države i Vlade Milo Đukanović i Zdravko Krivokapić uvjerili da će Crna Gora nastaviti da bude pouzdana saveznica.

ЦРНА ГОРА УДОВОЉАВА ЖЕЉАМА НАТО-а: Столтенберг открио шта су му обећали Кривокапић и Ђукановић

Foto: Yves Herman, Pool via AP

- Nedavno sam se susreo sa predsjednikom Đukanovićem i prije toga sa premijerom, koji predstavlja novu koalicionu vladu. I obojica su me uvjerila da će Crna Gora nastaviti da bude posvećena saveznica. To pozdravljam-kazao je on na konferenciji za novinare.

Crna Gora sljedećeg mjeseca proslavlja četvrtu godišnjicu članstva, a generalni sekretar je kazao da ona, između ostalog, dopinosi stabilnosti u regionu kao i misijama i operacijama tog saveza.

- NATO je savez 30 demokratja i naravno postoje različita gledišta, različite političke partije i takođe različiti stavovi koji se odnose na NATO. Ono što je za mene bitno je da Crna Gora nastavit da pokazuje na đelima da je posvećena članica. To je dobro za Crnu Goru, za regin i za cijeli NATO savez - kazao je on na pitanje da li se promijenila saradnja između NATO i Podgorice po dolasku nove vlasti.

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!