SADILI MLADICE U STUDENJAKU Povodom Dana planete Zemlje, akademci oplemenili dvorišta domova u Srbiji

A. V. V.

23. 04. 2021. u 06:47

STUDENTSKI grad na Novom Beogradu od četvrtka je bogatiji za 50 sadnica javora, kleke i kestena. Povodom Dana planete Zemlje, koji se obeležava 22. aprila, studenti su novim drvećem oplemenili dvorišta studentskih domova, na inicijativu studentskih organizacija SKONUS I CEROB.

САДИЛИ МЛАДИЦЕ У СТУДЕЊАКУ  Поводом Дана планете Земље, академци оплеменили дворишта домова у Србији

Akcija je sprovedena u više ustanova

Akademci su zajedno sa svojim kolegama u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Novom Pazaru i Kosovskoj Mitrovici posadili ukupno 200 biljaka koje će ubuduće krasiti njihova zajednička dvorišta.

Akciji u Studenstkom gradu u četvrtak su se pridružili i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić. Oni su zajedno sa akademcima posadili prve tri sadnice u dvorištu popularnog Studenjaka.

Direktor Studentskog centra Beograd Goran Minić istakao je da se akcijom sadnje drveća nastavlja proces ozelenjavanja i hortikulturnog sređivanja studentskih domova, kako bi postala lepša i zdravija mesta za život akademaca.

MINIĆ: VEĆ RASTE 400 SADNICA

STUDENTI su volonterskim učešćem u svim studentskim domovima u Beogradu pokazali kako im je očuvanje zaštite životne sredine važno - rekao je Minić i dodao da je u prethodnom periodu zasađeno više od 400 sadnica u kompleksima studentskih domova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije