UKLONILI DVE TONE KOSTIJU I CREVA: Ekipe "Veterine" odnele vreće sa životinjskim ostacima iz obrenovačkog naselja Mladost

S. V.

20. 03. 2021. u 07:52

SKORO dve tone životinjskih ostataka, kostiju i creva spakovanih u džakove, bačeni su pre nekoliko dana pored glavnog puta u obrenovačkom naselju Mladost.

УКЛОНИЛИ ДВЕ ТОНЕ КОСТИЈУ И ЦРЕВА: Екипе  Ветерине однеле вреће са животињским остацима из обреновачког насеља Младост

Komunalne ekipe u naselju Mladost / Foto GO Obrenovac

Posle prijave meštana, na teren su izašle lokalna komunalna inspekcija i ekipa JKP "Veterina Beograd" koji su uklonili nelegalno odložen otpad iz klanice.

Žitelj ovog dela Obrenovca, koji je prvi primetio kontaminirane vreće, rekao je da se na ovim parcelama često odlaže otpad, ali ovo je prvi put da je neko bacio ostatke životinja.

- Pre nekoliko dana video sam da je nešto pokriveno pločama. To su creva i kosti u džakovima, sve spakovano i verovatno noću istovareno - kaže Bora T. - Da nisam video, verovatno bi ovo stajalo dok ne počne da truli i smrdi sve do prvih kuća.

Prema rečima načelnice opštinskog odeljenja za komunalne i inspekcijske poslove Svetlane Perišić, nadležne službe su odmah izašle na teren, čim su sugrađani prijavili o kakvoj vrsti otpada je reč.

- S obzirom na to da je ovo specifičan otpad, radi se o klaničnom konfiskatu, sužava se istraga na određen broj ljudi koji se bave tom vrstom delatnosti - ističe Perišićeva. -Potrudićemo se da u narednom periodu posebnu pažnju posvetimo klanicama, jer oni moraju da poštuju posebnu proceduru za odlaganje ovakve vrste otpada - izjavila je Perišić i dodala da ovo nije prvi slučaj deponije klaničnog otpada na teritoriji opštine Obrenovac.

Ona je naglasila da će sva lica koja na nelegalan način odlažu klanični otpad biti sancionisana, te da su kazne za nelegalno odlaganje otpada za fizička lica 10.000 , a za pravna 50.000 dinara.

DEPONIJA U SURČINU

PRE oko mesec dana, na livadi u Surčinu neko je bacio gotovo 15 tona pilećih iznutrica i nožica. Nesvakidašnji prizor prvo su primetili građani, a nadležni su danima uklanjali pileće ostatke. Pretpostavlja se da je i ovde, kao i u Obrenovcu, neko došao u toku noći i istovario otpad na zapuštenu parcelu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!