POKLON OMILJENOM KUVARU: Studenti iz "Studenjaka" obradovali Žareta

B.B.

04. 02. 2021. u 17:12

KUVAR Žarko Šunjevarić iz Studentskog grada, položio je ispit ljudskosti sa desetkom. Kako bi mu se, bar simbolično, zahvalili za svaku lepu reč, osmeh, ulepšan dan, studenti stanari najvećeg akdemskog naselja na Balkanu, su se organizovali akciju preko društvenih mreža i kupili mu poklon. Akademce je podržala i uprava i nagradila Žarka. Pokloni su mu uručeni danas na maloj svečanosti u Studentskom centru "Beograd".

ПОКЛОН ОМИЉЕНОМ КУВАРУ: Студенти из Студењака обрадовали Жарета

Foto: B.B.

Akciju je pokrenula Milica Krstć, studentkinja mastera imunologije na Biološkom fakultetu.

-  Sedela sam sa drugaricom u menzi i gledale Žareta, kako je nasmejan, raspoložen, šali se sa studentima, ne pravi problem kad tražimo nešto. Rekla sam joj ovog čoveka treba nagraditi - priča Milica. - Poslali smo poziv studentima da se pridruže akciji za kupovinu pokolona. Koliko ko može. Bili su oduševljeni. Nismo očekivale toliko veliki odziv. Više od 400 kolega se javilo. Rešili smo da mu kupimo sat.

Žarko nije krio zadovljstvo gestom akademaca. Kaže da nije očekivao, da mu je srce puno. Stanarima "Studenjaka" sprema hranu već dve decenije.

Foto: B.B.

- Nisam očekivao, baš su me iznenadili. Čovek se rodi pozitivan, to ne može da se nauči. Ili si nasmejan, ili mračan - kaže Žarko. - Kada im izmamim osmeh, našalim sa njima,  odmah se i ja osećam bolje. Hvala im od srca.

Direktor Studentskog centra "Beograd"  Goran Minić, kaže da je uprava bila oduševljena studentskom akcijom kojoj se pridružila sa velikim zadovoljstvom.

- Lepo je čuti izvorne emocije, zahvalnost prema nekom ko se trudi da svima ulepša dan - ističe Minić.

- Primer kolege Žarka, nas onda sve inspiriše da se potrudimo da budemo bolji u svom poslu i da svakog dana nekoga obradujemo. Pokušaćemo i ubuduće da nagradimo ljudskost i trud zaposlenih, kako bi širili lepu atmosferu i razmevanje između zaposlenih i studenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024