CEO BOLEČ DVA DANA BEZ VODE: Zbog kvara na mreži, više od 6.000 stanovnika periferije prestonice duže od 48 sati imalo suve slavine

J. DINČIĆ

16. 01. 2021. u 17:39

STANOVNICI gročanskog naselja Boleč duže od 48 sati bili su bez vode zbog kvara na glavnoj vodovodnoj mreži.

ЦЕО БОЛЕЧ  ДВА ДАНА  БЕЗ ВОДЕ: Због квара на мрежи, више од 6.000 становника периферије престонице дуже од 48 сати имало суве славине

Foto Privatna arhiva

Od srede veče do petka u podne za skoro 6.000 stanovnika slavine su bile potpuno suve, a u naselju duže od 24 sata nije bilo nijedne cisterne kako bi makar natočili vodu za piće.

AKCIJA Radnici "Vodovoda" imali su mnogo posla u gročanskom naselju, Foto Privatna arhiva

Foto Privatna arhiva

Pojedina domaćinstva koja imaju iskopane bunare u dvorištima ponovo su aktivirala kofe i kante za vađenje vode, kako bi na ovaj način pomogla i svojim komšijama, dok je bilo i mnogih koji su bili prinuđeni da tope sneg i pretvaraju ga u vodu. Meštani ističu da je radnicima iz JKP "Vodovod i kanalizacija Grocka" bilo potrebno skoro 24 sata da ustanove gde je tačno kvar, kako bi ga otklonili.

- Voda nam je isključena u sredu oko 20.00 kada je pukla cev u Vinogradarskoj ulici u blizini nadvožnjaka - objašnjavaju za "Novosti" meštani Boleča. - Tada je i na sajtu preduzeća okačeno zvanično saopštenje da će ekipe odmah ujutru izaći na teren, međutim radnici su nakon celodnevnog kopanja kvar uspeli da pronađu tek u večernjim satima.

ŠAHT

PRE samo nekoliko meseci duže od dva dana vodu nisu imali ni stanovnici Kaluđerice. Problem je nastao zbog pucanja cevi u Ulici kralja Petra, a kvar nije mogao lako da se otkloni, jer je iznad šahta u kojem je pukla cev sagrađen nelegalni objekat. Otvor za vodu je bio potpuno zabetoniran, a nadležni su prvo morali da probiju asfalt kako bi došli do cevi.

Problem je, dodaju meštani, što u naselju nije bilo ni jedne cisterne, a bez vode su bila gotovo sva domaćinstva u Boleču. U centar ovog gročanskog mesta cisterna je parkirana tek juče, nakon mnogobrojnih poziva upućenih nadležnom komunalnom preduzeću. Takođe, juče u ranim jutarnjim satima nadležne službe uspele su da otklone kvar na glavnom cevovodu i ponovo uspostave vodosnabdevanje. Međutim, trebalo je nekoliko sati da voda ponovo stigne do cevi domaćinstva u višim delovima naselja, pa su pojedini vodu dobili tek kasno popodne.

Juče od 8.00 sukcesivno je puštana voda ka naselju, ali šta je dovelo do ovako velikog kvara, zasad nije poznato.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista