NI TROTOARA, NI SVETLA: Žitelji rekonstruisane Mislođinske ulice u obrenovačkom naselju čekaju završetak radova

I. B.

19. 12. 2020. u 11:15

MEŠTANI Mislođina kod Obrenovca već godinu dana suočavaju se sa velikim komunalnim problemima.

НИ ТРОТОАРА, НИ СВЕТЛА: Житељи реконструисане Мислођинске улице у обреновачком насељу чекају завршетак радова

Foto V. N.

Naime, novi deo Mislođinske ulice, koja je rekonstruisana zbog izgradnje auto-puta "Miloš Veliki", još nije osvetljen, niti je počela izgradnja trotoara. Kako bi ubrzali rešenje problema, odlučili su da pokrenu peticiju. Da je situacija teška potvrđuje i predsednik GO Obrenovac Miroslav Čučković i obećava pomoć.

Meštani neprestano strahuju da će se na ovoj deonici puta desiti saobraćajna nezgoda u kojoj će neko od njih nastradati.

- Zbog poslovnih obaveza svakodnevno pešačim Mislođinskom ulicom do autobuskog stajališta. Mesecima unazad strahujem da me neko ne udari kolima, a ono što dodatno povećava rizik su dve velike neosvetljene krivine - rekla je žiteljka Jasmina Milošević.

Budući da je počelo zimsko doba godine, kada su padavine i magla neizbežni, pešaci smatraju da su u još većoj opasnosti, jer je drastično smanjena vidljivost.

- Veoma je nezgodno za vožnju, posebno u ranim jutarnjim časovima kada mnogo ljudi ide na posao. Vozim veoma sporo, jer je trenutak nepažnje dovoljan da nekog slučajno udarim - priča Andrej Adamović.

SLETANjE S PUTA

U MISLOĐINSKOJ ulici pre oko godinu dana vozač je izgubio kontrolu nad kamionom i sleteo sa puta, kako bi izbegao direktan sudar sa automobilom. Potom je oborio banderu i prevrnuo se u dvorište kuće. Tom prilikom porušen je veći deo ograde, a u ovom delu Mislođina došlo je do prekida u snabdevanju električnom energijom. U saobraćajnoj nezgodi niko nije povređen, ali je pričinjena velika materijalna šteta.

Prema rečima stanovnika ovog brdovitog sela, oni koji imaju njive u susednom Bariču primorani su da se uključe na Obrenovački put sa priključnim mašinama za obradu zemljišta preko novog kružnog toka na koji izlazi Mislođinska ulica, što stvara dodatnu gužvu.

Predsednik MZ Mislođin Saša Maričić kaže da u potpunosti razume strah svojih sugrađana.

- Prvobitno je bilo planirano da se uradi pasarela, ali je Komisija za saobraćaj utvrdila da to nije moguće sprovesti u delo iz tehničkih razloga. Umesto toga, odlučeno je da se uradi trotoar sa leve strane kolovoza iz pravca prestonice, kao i javna rasveta - navodi Maričić.

Miroslav Čučković, predsednik GO Obrenovac, objašnjava da je epidemiološka situacija usporila radove i ističe da će se potruditi da se što pre nastave građevinski poslovi na saobraćajnici u Mislođinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)