NOVI BOJLERI POSLE 40 GODINA: U Protekle dve godine grad uložio više od dva miliona u šest dečjih odmarališta

B. B.

12. 10. 2020. u 11:25

POSLE više od 40 godina od postavljanja sistema za snabdevanje toplom vodom u dečjem odmaralištu "Mitrovac" na Tari, kojim upravlja Centar dečjih letovališta (CDL), zamenjeni su dotrajali bojleri, čime je omogućeno nesmetano snabdevanje toplom vodom svih sedam paviljona.

НОВИ БОЈЛЕРИ ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: У Протекле две године град уложио више од два милиона у шест дечјих одмаралишта

Foto promo

Od 1979. godine, kada su i instalirani stari bojleri, nije ulagano u njihovo održavanje.

Sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak je podsetio da je početkom godine kompletno renoviran Centralni paviljon na Tari, te da je u protekle dve godine u svih šest objekata CDL-a uloženo više od sto miliona dinara.

- Kupovinu dva bojlera kapaciteta po 5.000 litara finansirao je Sekretarijat - rekao je Gak. - Ovo je nastavak ulaganja u objekte CDL-a, u kojima je do sada organizovano boravilo više od dva miliona dece iz cele Srbije. Imamo velike planove za dalji razvoj CDL-a, a deo smo već ostvarili renoviranjem nekoliko paviljona.

LIČNA KARTA

Centar dečjih letovališta u svom sastavu ima šest dečjih odmarališta - "Mitrovac" na Tari, "Bukulja" u Aranđelovcu, "Rudnik" na Rudniku, "Stanišinci" na Goču, te odmarališta "Stevan Filipović" na Divčibarama i "Šuplja stena" na Avali. Kapacitet objekata CDL-a je oko 1.500 mesta ukupno, a njihova najveća prednost je što su namenjeni organizovanom boravku dece, te su pre svega pogodni za porodice sa decom koje žele da odmor provedu u prirodi.

Prema rečima Tanje Santrač, direktorke CDL-a, višemilionska ulaganja u Centar su donela preporod. Dobit u 2019. godini je bila četiri puta veća u odnosu na 2018. godinu, budući da je CDL ostvario profit od 13,6 miliona dinara.

- Povećani su i prihodi, povećana je popunjenost kapaciteta za 15 odsto u prošloj godini, a uz to su racionalizacijom poslovanja smanjeni rashodi - navela je Santračeva. - U ovoj godini trendove diktira epidemija virusa korona, ali su ovo dugoročna ulaganja koja će pomoći da lakše prevaziđemo ekonomske posledice pandemije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SVEČANO: Šapić laureatima uručio Nagradu grada Beograda za 2023. godinu