MAPIRANJE NASLEĐA: Protokol o saradnji Opštine Stari grad i Zavoda za zaštitu spomenika

M. S.

10. 09. 2020. u 22:53

PREDSEDNIK Opštine Stari grad Radoslav Marjanović i direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture Olivera Vučković potpisali su danas Protokol o saradnji, koji definiše i realizaciju izrade mapiranja nepokretnog kulturnog nasleđa na opštini.

МАПИРАЊЕ НАСЛЕЂА: Протокол о сарадњи Општине Стари град и Завода за заштиту споменика

Foto: Novosti

Mape nasleđa će služiti kako bi se sugrađani upoznali sa istorijom i kulturom neporednog okruženja, a turisti imati mogućnost da lakše upoznaju najznačajnije tačke.

- Na Starom gradu se nalazi najveći broj spomenika kulture, a naša zajednička ideja je bila da to prikažemo i u štampanoj formi, u cilju prezentacije kulturnog nasleđa i turističkog potencijala opštine - rekla je Vučković.

Marjanović je izrazio zadovoljstvo zbog potpisanog protokola sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, i kazao da je to izuzetno važno u godinama koje dolaze, jer se očekuje sve veći broj turista kada pandemija korona virusa bude prošla.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina