"KUĆICA ZDRAVLJA" NA KONJARNIKU: Besplatni preventivni pregledi od sutra do petka kod kompleksa "Rudo"

S.V.

17. 05. 2024. u 14:00

OPŠTINA Zvezdara, u saradnji sa lokalnim Domom zdravlja, organizuje ambulantu na terenu - "Kućicu zdravlja", u kojoj će građani moći da obave besplatne preventivne preglede i konsultacije sa lekarima bez uputa i bez zdravstvene knjižice.

КУЋИЦА ЗДРАВЉА НА КОЊАРНИКУ: Бесплатни превентивни прегледи од сутра до петка код комплекса Рудо

GO ZEMUN

 "Kućica zdravlja" biće postavljena od subote do petka od 8 do 16 časova na platou ispred kompleksa "Rudo" na Konjarniku. Sugrađani sutra mogu da obave pregled kod oftalmologa, utvrde dioptriju, pregledaju očno dno i urade UZ štitne žlezde.

Nedelja je dan za penzionere, gde najstariji mogu dobiti savete o pravilnom uzimanju terapije, merenju telesne mase, BMI, krvnog pritiska i šećera u krvi... U ponedeljak, naglasak je na zdravlju dece i omladine koji će dobiti savete od fizijatra, fizioterapeuta, patronažne sestre i stomatologa.

O prevenciji kardiovaskularnih bolesti govoriće se u utorak u "Kućici zdravlja", a sugrađani će moći da izmere telesnu masu i BMI, pritisak i šećer u krvi, EKG, UZ abdomena, a u sredu se rade pregledi i savetovanje za prevenciju dijabetesa. Četvrtak je dan za žene, gde će dame dobiti savete o samostalnom pregledu dojke, redovnom ginekološkom pregledu i ultrazvučnom pregledu dojke. Poslednji dan pregleda u "Kućici zdravlja" u petak je dan za penzionere.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)