PRAKSA U NEMAČKOJ I NA KIPRU: Železničko tehnička škola deo projekta Erazmus, obuka maturanta u inostranstvu

B. Borisavljević

22. 01. 2024. u 11:38

MATURANTI Železničke tehničke škole će imati priliku da stečeno znanje obogate stručnom praksom u Nemačkoj i na Kipru, što će doprineti poboljšanju nastave. Naime, nakon uspešno izvedenog međunarodnog projekta "Nova znanja za novo doba železnice", školi je odobren novi, vezan za mobilnost u oblasti stručnog obrazovanja i obuka, a u okviru programa Evropske unije Erazmus plus

ПРАКСА У НЕМАЧКОЈ И НА КИПРУ: Железничко техничка школа део пројекта Еразмус, обука матуранта у иностранству

Foto: Železničko tehnička škola

Prema rečima Višnje Minčev, koordinatora, projekat "Učenje kroz praksu - uspeh u budućnosti" ima za cilj da učenici četvrtog razreda unaprede prvenstveno svoje stručne, ali i jezičke kompetencije u oblasti stranog jezika struke, radi povećanja konkurentnosti na tržištu rada.

- U okviru projekta učenici obrazovnog profila "tehničar vuče - mašinovođa" će u martu provesti dve nedelje na stručnoj praksi u Nemačkoj, gde će se praktično osposobljavati u oblastima koje su predviđene programima stručnih predmeta u četvrtom razredu - navodi Minčev. - Druga grupa učenika, sa obrazovnog profila "elektrotehničar telekomunikacija", obaviće stručnu praksu u trajanju od dve nedelje u aprilu na Kipru.

POSVEĆENI

REALIZACIJOM ovog projekta Železnička tehnička škola nastavlja da posvećeno radi na ostvarivanju svojih razvojnih ciljeva, unapređivanju kvaliteta rada škole i njenoj internacionalizaciji - navela je naša sagovornica, profesorka Minčev.

Naša sagovornica ističe da će rezultate sprovedenih mobilnosti Železnička tehnička škola integrisati u svoj rad unapređivanjem realizacije praktične nastave i stručnih predmeta, kroz kreiranje baze kvalitetnih nastavnih materijala i didaktičkih sredstava za rad sa sadašnjim i budućim generacijama učenika.

- Na osnovu rezultata mobilnosti, radiće se takođe na inoviranju i unapređivanju nastave engleskog u delu koji se odnosi na jezik struke, sa fokusom na komunikativnim funkcijama u radnom okruženju, formalnoj korespondenciji u vezi sa strukom i upotrebi autentičnih nastavnih materijala - ističe profesorka Minčev.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)