POČINJU PRIPREME ZA IZGRADNJU NADVOŽNJAKA Višedecenijski problem opasnog prilaza sportskom centru "Rakovica" uskoro će biti rešen

S.Vidačković

23. 08. 2023. u 18:20

PUT do Sportskog centra "Rakovica" već pedeset godina vodi iz Bulevara patrijarha Dimitrija preko magistralne železničke pruge, kog sve vreme prelaze i pešaci i automobili.

ПОЧИЊУ ПРИПРЕМЕ ЗА ИЗГРАДЊУ НАДВОЖЊАКА Вишедеценијски проблем опасног прилаза спортском центру Раковица ускоро ће бити решен

I.MARINKOVIĆ

Ovaj problem uskoro bi mogao da bude rešen izgradnjom nadvožnjaka, a sugrađani će moći da odahnu, jer decenijama strahuju i rizikuju život svaki put kad "seku" prugu da bi došli do hale.

Kako kažu iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, uskoro se planira pokretanje javne nabavke za izradu tehničke dokumentacije za izvođenje radova na izgradnji veze Vareške ulice i saobraćajnice iz Patrijarha Dimitrija, čime će da se ostvari veza između Vareške i sportskog centra.

Mada je do Sportskog centra "Rakovica" gotovo nemoguće doći pešice jer Bulevar patrijarha Dimitrija i taj objekat deli pruga kojom idu železničke kompozicije, deca i odrasli neretko prelaze šine kako bi došli do dvorane.

- Ne osećamo se nimalo bezbedno, pogotovo kada deca idu autobusom pa prvo pretrčavaju Bulevar, zatim prugu da bi došli do sportskog centra - kažu nam zabrinuti roditelji. - Prava je sreća da ovde još niko nije stradao, ali i to je pitanje dana. Taj nadvožnjak mora što pre da se gradi i da se bezbednost saobraćaja podigne na najviši nivo.

Iz Direkcije otkrivaju šta je predviđeno planom.

- Planskim dokumentom predviđena je denivelisana kolsko-pešačka veza sa Ulicom majora Dobrosava Tešića, nekadašnja Viševačka, i preko nje sa sportskim centrom u Rakovici - objašnjavaju u Direkciji. - Po završetku izrade tehničke dokumentacije planiraće se sredstva za izvođenje radova.

Takođe, i u Opštini Rakovica kažu da su svesni ovog problema, te da su se nekoliko puta obraćali Direkciji sa molbom da što pre počnu izradu projekta rekonstrukcije i proširenja Bulevara patrijarha Pavla u delu od raskrsnice sa Ulicom Pere Velimirovića do okretnice tramvaja i autobusa u Ulici oslobođenja u Kneževcu.

- Tražili smo da se u sklopu izrade projekta proširenja posebna pažnja posveti rešavanju problema nadvožnjaka iznad železničke pruge koji povezuje Sportski centar "Rakovica" sa Bulevarom patrijarha Pavla, kako bi se omogućilo bezbedno kretanje vozila i pešaka. Iz Direkcije smo dobili informaciju da je zahtev za rešavanje nadvožnjaka prihvaćen i da će biti u budućem projektu rekonstrukcije ovog dela Bulevara patrijarha Pavla - kažu u ovoj gradskoj samoupravi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)