IZLOŽBE U RANČIĆEVOJ KUĆI: Centar za kulturu Grocka raspisao konkurs

B.B.

21. 08. 2023. u 14:57

CENTAR za kulturu Grocka raspisao je Konkurs za samostalne, autorske i grupne izložbe, kao i umetničke projekte, za izlagačku sezonu 2024. godine u Rančićevoj kući, galeriji i sedištu ustanove. Konkurs je otvoren do 31. oktobra

ИЗЛОЖБЕ У РАНЧИЋЕВОЈ КУЋИ: Центар за културу Гроцка расписао конкурс

Foto: Opština Grocka


Koncepte sa kojima konkurišu za izlaganje mogu priložiti akademski obrazovani umetnici, kustosi, kolekcionari, članovi renomiranih strukovnih udruženja likovnih i primenjenih umetnosti (ULUS, ULUPUDS), a koji nisu izlagali u Centru za kulturu Grocka u protekle četiri godine.
Galerijski prostor Centra za kulturu Grocka nalazi se u originalnom ambijentu Rančićeve kuće (60 metara kvadrtanih), staroj varoškoj srpskoj kući s kraja 18. i početka 19. veka. Objekat je zaštićen od strane Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda kao spomenik kulture od velikog značaja za Republiku Srbiju. Postavke su prostorno orjentisane u dve prostorije, opremljene izlagačkim vitrinama.
Raspored je idealan za srednje do manje formate i umetničke forme, te se zainteresovani izlagači upućuju da koncept izložbe prilagode navedenom prostoru i duhu objekta. Kuća raspolaže i velikom baštom parkovskog tipa koja se koristi kao letnja muzička scena, ali i izlagački prostor na otvorenom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)