LETNJA SEZONA U SKADARLIJI POČINJE ZA DESET DANA Evo koji će glumac podići zastavu i otvoriti svečanost

S.V.

06. 06. 2023. u 15:00

LETNjA turistička sezona u Skadarliji biće svečano otvorena u podne, 17.juna, ispred kuće Đure Jakšić i na platou kod česme u ovoj boemskoj četvrti. Čast da ove godine podigne skadarlijsku zastavu i tako otvori sezonu pripala je glumcu Aleksandru Srećkoviću Kuburi.

ЛЕТЊА СЕЗОНА У СКАДАРЛИЈИ ПОЧИЊЕ ЗА ДЕСЕТ ДАНА Ево који ће глумац подићи заставу и отворити свечаност

Foto Š. M.

Anegdote iz istorije najpoznatije boemske ulice u Beogradu, pesma Skadarlijske dame, "Kodeks ponašanja u Skadarliji" čuće se tog dana u programu koji spremaju poznati glumci, pevači i ugledni umetnici.

- Osim domaćina Milana Milosavljevića koji će voditi program, učestvovaće i vokalna umetnica Danka Stojiljković, glumica Narodnog pozorišta i predsednica Udruženja ljubitelja Skadarlije Vjera Mujović, solistkinje RTS i Radio Beograda Vesna Dimić i Biljana Petković, te glumci Ljiljana Jakšić i Bojan Hlišč koji će nastupiti u pratnji orkestra "Skadarlijski momci" - najavljuju iz Turističke organizacije Beograda. - Izvođenjem građanskih igara, umetnički centar "Talija" uveličaće atmosferu i ulepšati ambijent u Skadarskoj ulici.

Tog 17.juna, od 13 časova na platou ispred kuće Đure Jakšića, električni gudački kvartet održaće koncert. Posetioci Skadarlije će tokom celog dana moći da uživaju u skadarlijskom bazaru i "kraft" pivu, te da vide ručne radove, umetnine, nakit, domaće proizvode ali i da pazare ako im se nešto svidi. Ugostitelji iz lokala u najpoznatijoj boemskoj četvrti spremaju se da srdačno dočekaju sve skadarlijske goste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a