BELI DVOR ČEKA GOSTE: Od 20. maja Kraljevski kompleks na Dedinju biće otvoren svake subote

A. Z. K.

11. 05. 2023. u 12:41

KRALjEVSKI kompleks na Dedinju od 20. maja i svake naredne subote biće otvoren za posetioce! Beograđani i turisti koji se odluče narednih meseci na obilazak biće u prilici da vide Kraljevski i Beli dvor, kapelu Svetog Andreja Prvozvanog i kraljevski park.

БЕЛИ ДВОР ЧЕКА ГОСТЕ: Од 20. маја Краљевски комплекс на Дедињу биће отворен сваке суботе

Foto I. Marinković

Juče je u kompleksu na Dedinju organizovana promo tura, kojom je najavljena nova sezona za turiste i Beograđane. Prestolonaslednik Aleksandar, princeza Katarina i v. d. direktora Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović pozvali su građane da se na ovom mestu upoznaju sa našom istorijom.

Turistički informativni centar

KAKO su saopštili u Turističkoj organizaciji Beograda, Beograđani i gosti prestonice više informacija o obilasku mogu dobiti u njihovom informativnom centru.

- Oni koji su zainteresovani za ovu posetu, infomacije i rezervacije mogu da dobiju u našem Turističkom informativnom centru koji se nalazi u Knez Mihailovoj 56. Građani s nama mogu kontaktirati i preko telefona 263-5622, ili preko mejla bginfo.knezmihailova@tob.rs - saopštili su u TOB.

- Drago mi je što smo se okupili ovde, da otvorimo Kraljevski kompleks za još jednu turističku sezonu - rekao je prestolonaslednik Aleksandar. - Ovo je posebno mesto, bogato istorijom i nasleđem mojih predaka.

Direktor TOB Miodrag Popović rekao je da je ovo jedna od najvećih turističkih atrakcija Beograda.

Obilasci će biti organizovani svake subote od 9.30 do 12.30, a ulaznice koštaju 1.500 dinara. U ovu cenu uračunat je i prevoz od Trga Nikole Pašića do kompleksa na Dedinju. Broj posetilaca po jednoj turi ograničen je na 30.

Za grupne posete đaka, studenata ili članova udruženja penzionera rezervisani su radni dani od 9.00 do 15.00 časova. Ove posete neophodno je najaviti sedam do deset dana ranije pozivom na broj 011-306-4014 ili slanjem mejla na adresu kancelarija@dvor.rs. Svaka grupa mora da se sastoji od najmanje deset, a najviše 40 posetilaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!