POZIV ZA GRAĐANE: Večeras u 18h skup ispred Starog dvora za žrtve nezapamćenih zločina u Srbiji

Novosti online

05. 05. 2023. u 16:47

GRADONAČELNIK Beograda Aleksandar Šapić pozvao je sve građane da večeras od 18 časova dođu ispred Starog dvora, zapale sveću, odaju počast žrtvama i da zajedno iskažemo saosećanje sa porodicama stradalih u OŠ „Vladislav Ribnikar”, Smederevu i Mladenovcu.

ПОЗИВ ЗА ГРАЂАНЕ: Вечерас у 18х скуп испред Старог двора за жртве незапамћених злочина у Србији

Foto: Z. Jovanović

– Nakon prvog nezapamćenog zločina na ovim prostorima koji se odigrao u OŠ „Vladislav Ribnikar”, nije prošlo ni nepunih 36 sati a desio se novi u okolini Smedereva i Mladenovca. I sam sam ostao zatečen kao i najveći broj ljudi koji žive u našoj zemlji i našem gradu. Sve drugo, osim izjave saučešća i saosećanja sa porodicama nastradalih, mislim da je bilo suvišno reći. Želeo bih da pozovem sve Beograđane da upravo ispred Starog dvora, na mestu gde obično čekamo i proslavljamo naše najsrećnije momente, odamo počast žrtvama ova dva nesrećna i zaista nezapamćena zločina. Da upravo na tom mestu u ovom verovatno jednom od najtežih momenata za Beograd i Srbiju pokažemo dostojanstvo, empatiju, razumevanje i saosećanje sa tragično stradalim žrtvama i njihovim porodicama– rekao je Šapić u izjavi za Beoinfo.

Foto: Beoinfo

Gradonačelnik je zahvalio svima onima koji su ponudili pomoć porodicama nastradalih.

– Pozivam još jednom sve Beograđane da danas od 18 časova dođu ispred Starog dvora da zapale sveću, da odaju poštu nesrećno stradalim žrtvama i da baš na mestu najvećih radosti pokažemo saosećanje sa žrtvama i porodicama nesrećno stradalih naših sugrađana, od kojih je, nažalost, najviše bilo dece – zaključio je gradonačelnik. Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, kao i svi gradski većnici i sekretari, od 17.15 časova paljenjem sveća ispred Starog dvora odaće poštu nastradalima, a građani će to moći da učine od danas u 18 časova do nedelje u ponoć.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)