DO KRAJA GODINE ZAMENA KOMPLETNE MREŽE: Pucanje cevi odložilo uređenje i proširenje Teodora Drajzera

Š.Marović

01. 04. 2023. u 12:00

ZBOG pucanja vodovodne cevi u Drajazerovoj ulici, proširenje ove važne saobraćajnice neće početi pre sledeće godine, pošto je grad dao nalog da se potpuno promeni i projektuje nova vodovodna mreža.

ДО КРАЈА ГОДИНЕ ЗАМЕНА КОМПЛЕТНЕ МРЕЖЕ: Пуцање цеви одложило уређење и проширење Теодора Драјзера

Foto: Printscreen Prva TV

 Plan je da se ulica proširi na tri trake, čime bi se znatno ubrzao protok saobraćaja.

Ulica Teodora Drajzera na Savskom vencu poslednjih nekoliko godina sve je više opterećena, posebno u prepodnevnom i poslepodnevnom špicu. Njena rekonstrukcija najavljivana je ove godine, ali će sa njom ipak morati da se pričeka. Razlog je veliki krater koji se u četvrtak pojavio na ovoj saobraćajnici, nakon pucanja vodovodne cevi. Saobraćaj je bio potpuno zaustavljen, a linije javnog prevoza 49 i 94 vozile su izmenjenom trasom. Manji broj potrošača se tokom dana žalio i na smanjen pritisak vode.

-Iako je rekonstrukcija ulice trebalo brzo da počne, pucanje vodovodne cevi potpuno je promenilo planove - ističe za "Novosti" gradski menadžer Miroslav Čučković. - Čim smo dobili informaciju, odmah smo naložili "Vodovodu" da uradi kompletno prokjektnovanje vodovodne mreže, kako bi stare zamenili novim cevima. Tek posle toga ući će se urealizaciju proširenja i rekonstrukcije same ulice, koja će biti kvalitetno urađena. Bolje srediti problem na početku, nego da se nešto slično ponovi posle presvlačenja asfalta.

Dužina novih cevi biće 1.700 metara, odnosno zameniće se deo od KBC "Dragiša Mišović" do Konaka kneza Miloša. Preostalih 800 metara, od Konaka do mosta biće prošireno takođe na tri trake i radiće se zajedno sa prvim delom. Kada se ulica proširi i obnovi, semaforska signalizacija biće regulisana kao i u Ulici kneza Miloša.

RETKI UDESI

IAKO se ulica Teodora Drajzera smatra za jednu od onih gde su saobraćajne nezgode retke, nekoliko puta dolazilo je do težih udesa. Tako je 2109. godine kamion udario u autobus na liniji 94 i samo pribranošću vozača niko nij enastradao. Povređeno je 15 ljudi. Takođe, maja prošle godine u sudaru je lakše povređeno dvoje dece. U udesu dva automobila krajem 2022. povrede su zadobila dva muškarca.

- Dobro je da će se vodovodna mreža srediti, iako je pucanje cevi loš povod - ističe stanarka ovog dela grada. - Ulica Teodora Drajzera nije u najboljem stanju, ali je svakako bolja od one Neznanog junaka. Iako se na njoj često rade brojne rekonstrukcije, treba kompletno zameniti asfalt. Posebno je osetljivo po obodima saobraćajnice, pa vozači kad god to mogu idu središnjim delom iste.

Uređenje Ulice Neznanog junaka trebalo bi ubrzo da dođe na red, pošto je ona najavljena zajedno sa rekonstrukcijom Maksima Gorkog i ulice gospodara Vučića. Gradski čelnici najavili su prošle godine uređenje i rehabilitaciju više od 100 ulica u prestonici, za šta je i obezbeđen novac iz budžeta za 2023. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Kako postati i ostati br. 1 u onome što radite?