LINIJA 95 VOZI NOVIM TRASAMA: Građani će do 2023. morati do prevoza okolo

A. Z. K.

28. 11. 2022. u 10:21

RADOVI na vodovodnoj mreži u Ulici Ivana Milutinovića u Borči, koji su počeli tokom oktobra, prolongiraće se do novogodišnjih praznika, kada će ova trasa biti kompletno završena.

ЛИНИЈА 95 ВОЗИ НОВИМ ТРАСАМА: Грађани ће до 2023. морати до превоза около

Nikola Fifić

Zbog ovog posla pojedine linije javnog gradskog prevoza 95, 104 i 105L već skoro mesec dana saobraćaju po izmenjenim trasama u ovom palilulskom naselju.

Kako su za "Novosti" rekli u JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", do kraja meseca biće završeno postavljanje nove vodovodne mreže u dužini od 1.300 metara u Ulici Ivana Milutinovića.

- Kada završimo ovaj posao, pristupićemo izradi kućnih priključaka i povezivanju nove vodovodne mreže u bočnim ulicama - rekli su u ovom preduzeću. - Nakon toga sledi betoniranje trase, izrada šahtova, testiranje funkcionalnosti kompletnog sistema i kontrola da li su svi korisnici povezani na novu vodovodnu mrežu. U planu je da do kraja decembra svi budu povezani na novi vodovod, a kompletna trasa gde je bilo radova biće asfaltirana nakon novogodišnjih praznika.

Foto D. Milovanović

Radovi u Ulici Ivana Milutinovića izmenili su i trase tri linije koje prolaze kroz ovu ulicu, jer je za njih zatvorena desna kolovozna traka ka gradu. Iako je prvo bilo najavljeno da će ovaj posao biti završen do 20. novembra, datum je precrtan, pa građani ne znaju do kad važe ove izmene.

- Pošto na mojoj stanici već mesec dana ne staje autobus, moram da pešačim da bih se domogao prevoza. Već danima nisam video radnike u Ivana Milutinovića, čuo sam da sada rade na drugom kraju ulice gde prolazi samo linija 104. Nije mi jasno zašto ne puštaju 95 kroz drugi deo ulice. Jer je pola Borče primorano da ide okolo kako bi došli do autobusa. I zašto nigde nema obaveštenja do kad će ovo biti ovako - rekao je Milan M.

AUTOBUSI

LINIJE 95 i 105l trebalo je ka gradu da saobraćaju od terminusa Borča 3, kroz ulice Bele Bartoka i Bratstva i jedinstva, tačnije rutom kojom prolaze autobusi 96 i 85. Istu rutu ima i noćni autobus 101N. Autobusi sa oznakom 104 idu Ustavskom, preko Trga oslobođenja, kroz Ulicu JNA, Valjevskog odreda, Bratstva i jedinstva i onda na Zrenjaninski put.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu