TRI PORODICE OSTALE I BEZ TROŠNOG KROVA: Nadaju se da će im Opština i Grad izaći u susret

J. G. Petrović

27. 11. 2022. u 10:23

MIRIS gareži i paljevine oseća se i dan nakon što su izgorele barake u Ulici Agostina Neta koja razdvaja blokove 58 i 70A u Novom Beogradu.

ТРИ ПОРОДИЦЕ ОСТАЛЕ И БЕЗ ТРОШНОГ КРОВА: Надају се да ће им Општина и Град изаћи у сусрет

Foto D. Milovanović

Tri porodice su ostale bez krova nad glavom, uništena je i radionica, a još nekoliko baraka je oštećeno. Pričinjena je velika materijalna šteta, ali, srećom, niko nije povređen. Reporteri "Novosti" juče su u naselju u kom je bila vatrena stihija zatekli džađave gomile šuta i ostalog građevinskog otpada, kao i nekoliko zabrinutih stanara.

Kako nam je ispričao meštanin Suljo (na slici), čiji su dom i radionica izgoreli, plamen je buknuo iz starog šporeta i veoma brzo zahvatio veliki deo prostora.

- Samo što sam izašao da iznesem smeće, stao sam tu kod kapije sa drugarom da popričam, pojavio se gust crni dim i vatra. Svi smo brzo istrčali napolje i zvali vatrogasce koji su kroz nekoliko trenutaka već bili kod nas - objašnjava nam Suljo.

Porodice čiji su domovi izgoreli privremeno su kod komšija i rođaka u neoštećenim barakama, dok, kako kažu, ne vide šta će.

Foto D. Milovanović

Obratili su se za pomoć Gradskoj opštini Novi Beograd, kao i Gradu. Nadaju se da će čelnici reagovati i materijalno im pomoći da ponovo sebi obezbede krov nad glavom, a prvenstveno da im ekipe javnih komunalnih preduzeća pomognu da uklone šut.

U intervenciji gašenja vatrene stihije učestvovalo je četiri vatrogasna vozila sa 17 vatrogasaca, po dve ekipe stigle su iz Novog Beograda i Zemuna.

Na ovom mestu svoj dom pronašlo je 17 romskih porodica, dok su izgorelu radionicu koristili mnogi. Kako kažu, u njoj su pravili svašta, a najviše su se bavili kovačkim zanatom.

Foto D. Milovanović

ZAPALIO SE AUTO NA TOPČIDERU

AUTOMOBIL marke BMV juče je u potpunosti izgoreo nedaleko od Miloševog konaka na Topčideru. Kako smo nezvanično saznali vozilo se u pokretu zapalilo, jer je, najverovatnije, došlo do curenja goriva. Unutra je bio samo vozač koji je, kako ne bi ugrozio druge, auto zaustavio na trotoaru pored. Ovom prilikom niko nije povređen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati