PUTARIMA PREOSTALO JOŠ SAMO 100 METARA: U produžetku nadvožnjaka u Batajnici konačno se pojavili radnici

Š. Marović

21. 10. 2022. u 10:04

RADOVI na uređenju 106 metara Ulice Branka Živkovića, koja će novoizgrađeni nadvožnjak preko brze pruge Beograd-Novi Sad u Batajnici povezati sa Ulicom pukovnika Milenka Pavlovića, konačno su počeli u ponedeljak.

ПУТАРИМА ПРЕОСТАЛО ЈОШ САМО 100 МЕТАРА: У продужетку надвожњака у Батајници коначно се појавили радници

Foto Novosti

Posle niza odlaganja i negodovanja žitelja ovog dela grada, nekoliko radnika privodi posao kraju.

Međutim, da bi put bio kompletno završen, potrebno je da se naprave pristupne saobraćajnice za teretni saobraćaj. To podrazumeva i rekonstrukciju Šangajske ulice u dužini od 360 metara, a još nije precizirano kada bi radovi mogli da počnu.

Reporteri "Novosti" juče su na gradilištu zatekli nekoliko radnika i mašine, koji trenutno ugrađuju ivičnjake. Pošto je put trasiran i nasut šljunkom, ostaće još da se postavi asfalt, kao i saobraćajna signalizacija, odnosno semafor na raskrsnici sa Ulicom pukovnika Milenka Pavlovića.

DECENIJE KORIŠĆENjA PRELAZA

STARI pružni prelaz u Batajnici služio je građane ovog zemunskog naselja nekoliko decenija, sve do otvaranja nadvožnjaka.

Iako je trebalo da se zatvori otvaranjem brze pruge u martu, na inicijativu građana ostao je otvoren do izgradnje pružnog prelaza.

 - Posle toliko odlaganja konačno da se krene u realizaciju i ovog segmenta - ističe za naš list jedan od građana Batajnice.

- Nadamo se da će posle ovih radova stanje na terenu biti drugačije, pošto je nekoliko meseci sve stajalo nezavršeno i neuredno. Sada moramo da kružimo brojnim jednosmernim ulicama da bismo došli do nadvožnjaka ili ulice pukovnika Milenka Pavlovića, to posle ovog više neće biti slučaj.

Ovo parče bitne saobraćajnice dobiće i obostrane trotoare dužine 148 metara, kao i kanalizacionu i vodovodnu mrežu. Radovi na nadvožnjaku započeti su u martu 2021. godine, a ugovoreni rok za završetak bio je 300 dana. Tako je ceo posao trebalo da bude gotov do kraja 2021, zatim otvaranje pruge za velike brzine do 15. marta, da bi poslednji rok bio 15. jun. Pružni prelaz na kraju je za saobraćaj otvoren početkom septembra.

Glavna veza Šangaja i Batajnice dugačka je 1.220 metara, u okviru koje je i nadvožnjak od 288 metara. 

BONUS VIDEO:

PATROLA "NOVOSTI": Naši reporteri u smeni sa pripadnicima helikopterske jedinice MUP Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)