ĐACI NE PITAJU ZA CENU PROVODA: Maturske večeri, posle dve godine, bez epidemioloških ograničenja

Novosti online

15. 04. 2022. u 17:12

POSLE dve godine, ako se epidemiološka situacija drastično ne promeni, maturanti će konačno slaviti maturu kao u stara dobra vremena. Ograničenja u broju "zvanica" su ukinuta, tako da će svršeni srednjoškolci već, od polovine maja pa skoro do kraja juna, puniti sale hotela i restorana i uz igru, pesmu i poneku suzu proslaviti kraj školskog doba.

ЂАЦИ НЕ ПИТАЈУ ЗА ЦЕНУ ПРОВОДА: Матурске вечери, после две године, без епидемиолошких ограничења

Foto: Profimedia

Većina beogradskih škola već je izabrala mesta za slavlje, a u "žiriju" su  uglavnom bili učenici. "Delegacije" đaka su obilazile restorane, kako bi se odlučile za onaj koji je po njihovom sudu - najbolji i najatraktivniji. A kao po pravilu, svake godine to su oni najskuplji. Bez obzira na to što je ponuda svuda ista, maturantima je bitno da budu viđeni u najelitnijim restoranima. Za cenu ne pitaju ni oni, a ni njihovi roditelji.

- Matursko veče ćemo slaviti sa Medicinskom školom "Nada Dimić" u hotelu "Hajat", a rezervisali smo 20. jun - kaže Đurađ Banjac, direktor Elektrotehničke škole "Zemun".

- Đaci su odlučili, iako je to najskuplja ponuda od 8.200 dinara. U cenu ulazi piće dobrodošlice, svečana večera, dva aperitiva i neograničeno bezalkoholna pića, dok su cene alkoholnih pića niže za 30 odsto.

Kako ističu u agencijama koje se bave organizacijom proslava, najviše đaka bira najskuplje aranžmane, jer im je bitno ime hotela. Takođe, na izbor može da utiče i to ko je voditelj programa, kao i bend koji će zabavljati svršene srednjoškolce. Bitno im je da sve šljašti, da izgleda kao da su u Holivudu, da njihove toalete i odela zablistaju.

Maturantima je, kažu u nekim školama, ispod nivoa da svoje skupe toalete prošetaju u nekom od restorana i hotela koji nisu u centru grada i nemaju tako zvučna imena.

- Pošto maturanti nisu uspeli međusobno da se dogovore, izbor hotela za proslavu maturske večeri smo ove godine prepustili Savetu roditelja završnih razreda - navodi Miloš Bukumira, direktor Grafičke škole.

- Izabrali su hotel "Jugoslavija", gde je i cena od 5.700 dinara pristojna. Oni su gledali da bude jeftinije i đaci su se složili sa njihovim izborom.

U većini škola moguće je platiti na rate. Ali, to nije jedini trošak. Za toaletu, frizera, šminkera, u zavisnosti od "stiliste", treba izdvojiti najmanje 150 evra.

DOVOZE IH LIMUZINE ISPRED HOTELA

ĐACI se posebno raspituju za parking i za ulaz, jer moraju biti viđeni. Dovoze ih, uglavnom, luksuzni automobili, a svake godine ima i onih koji iznajme limuzine i njima dolaze na proslavu.

Posebno su im interesantni ekskluzivni hoteli, jer je sve tako glamurozno.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda