"BEO REKA" BI DA PREVOZI REKAMA: Na tender za javni rečni prevoz javila se jedna firma, posao procenjen na 46 milijardi dinara

M. S.

24. 02. 2022. u 06:47

FIRMA "Beo reka" iz Beograda jedina je zainteresovana da preuzme posao prevoza putnika u javnom rečnom prevozu. Na tender, koji je završen 21. februara, stigla je samo njihova ponuda.

БЕО РЕКА БИ ДА ПРЕВОЗИ РЕКАМА: На тендер за јавни речни превоз јавила се једна фирма, посао процењен на 46 милијарди динара

Foto Petar Milošević

Kako je istakao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, stručna komisija će nakon otvaranja ponuda, u zakonski predviđenom roku, pregledati pristiglu dokumentaciju.

- Grad Beograd će potom objaviti da li je pristigla ponuda ispravna i da li će nakon sprovedenog postupka javne nabavke biti izabran privatni partner Grada Beograda za prevoz putnika u javnom rečnom prevozu - rekao je Vesić.

Ovaj posao procenjen je na 46 milijardi dinara. Uslov koji mora da ispuni javni partner je da u tri godine nabavi 10 novih putničkih brodova i jedan u rezervi.

Rečni prevoz imaće dve linije, "crvenu" i "plavu". Prva će se kretati od Bloka 70 do SRC "Milan Gale Muškatirović" i biće fazno uspostavljena. U fazi A, kretaće se od Bloka 70 preko Ade Ciganlije, TC "Galerija" do Brankovog mosta. U fazi B, prevoz će ići od Bloka 45, dalje kroz Blok 70, preko Ade Ciganlije, "Galerije" i Brankovog mosta, dok će u fazi C ići istom trasom kao u prethodnoj, pa od Brankovog mosta dalje preko Beton hale do "Galeta".

Druga, "plava" linija prevoziće putnike takođe, od Bloka 70 do SRC "Milan Gale Muškatirović", ali drugim trasama. U prvoj fazi voziće od Zemunskog keja do "Galeta". U fazi B relacija će biti Borča - Zemunski kej - "Milan Gale Muškatirović". U poslednjoj fazi redosled stajališta biće Borča - Zemunski kej, "Gale" pa do Ade Huje.

"Beo reka" osnovana je krajem jula prošle godine. Uvidom u APR, zaključuje se da je sedište firme na Vračaru, a registrovana je za delatnost - prevoz putnika unutrašnjim plovnim putevima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije