POSTAVLJAJU TOALETE KOD OKRETNICA GSP: Zeleno svetlo za privremene objekte na terminusima, ovom odlukom izašlo se u susret potrebama vozača

S. B. M.

30. 11. 2021. u 08:51

OSIM na taksi stajalištima, privremeni objekti poput trafika, toaleta i čekaonica ubuduće će moći da se postavljaju na terminusima i okretnicama javnog prevoza.

ПОСТАВЉАЈУ ТОАЛЕТЕ КОД ОКРЕТНИЦА ГСП: Зелено светло за привремене објекте на терминусима, овом одлуком изашло се у сусрет потребама возача

Okretnica kod Beograda na vodi, Foto I. Marinković

Odbornici su juče na sednici Skupštine grada izglasali izmene Odluke o postavljanju privremenih objekata na teritoriji grada, koju su doneli 8. novembra. Posle pisanja "Novosti" o činjenici da su zaboravili na 4.170 vozača javnog prevoza, usledila je ova izmena.

Sada će moći da se postavljaju privremeni objekti na frekventnim stajalištima, kao i na okretnicama.

- I Beogradu se linijski prevoz obavlja sa 2.011 vozila, odnosno sa 4.170 vozača, koji izvesno vreme provode na okretnicama i terminusima. Postavljanjem privremenih objekata obezbeđuju se povoljniji uslovi korisnicima linijskog prevoza i taksi prevoza i drugih građana za komforom s fiziološkim i drugim potrebama dok čekaju linijski i taksi prevoz, kao i vozačima, voznom osoblju, kontrolorima - piše u obrazloženju odluke.

Kako su tada, za "Novosti", rekli u SOS sindikatu GSP, vozači rade po osam sati, šest dana u nedelji i to na linijama gde na okretnicama nema toaleta.

- U gradu su 153 okretnice autobusa, trolejbusa i tramvaja. Samo na 40 odsto njih postoji toalet. U tih 60 odsto ima okretnica sa mobilnim toaletima, ali nema mogućnosti da operemo ruke, leti da se umijemo. U Bloku 70 na okretnici i taj mobilni toalet je razvaljen, generalno se nijedan ne održava - navodi predsednik ovog sindikata Ivan Mihajlović.

Dodaje da su oni stalno pisali zahteve, tražili da im se toaleti postave. Podržava jučerašnju odluku koja bi trebalo da im promeni uslove rada nabolje.

TAKSI PREVOZNICI

PRVOBITNO je odluka doneta zarad taksi prevoznika, koji moraju da budu pored vozila ili u autu za vreme stajanja na taksi stajalištu, kao i da ne smeju parkirati vozilo drugde sem na taksi stajalištu u toku radnog vremena. U prestonici, podsećamo, ima 149 taksi stajališta sa 1.416 stajališnih mesta, da taksi prevoz obavljaju 6.163 vozača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)