OBEZBEĐENJE U PODZEMNIM PROLAZIMA: Posle rekonstrukcije pothodnika, više neće biti prokišnjavanja ni nažvrljanih grafita

S. B. M.

06. 11. 2021. u 08:51

TERAZIJSKI prolazi, koji su odavno veliko ruglo centra prestonice, uskoro će biti sređeni.

ОБЕЗБЕЂЕЊЕ У ПОДЗЕМНИМ ПРОЛАЗИМА: После реконструкције потходника, више неће бити прокишњавања ни нажврљаних графита

Foto A. Stanković

Njihova obnova počeće ovog meseca, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Decenijama zapostavljeni pothodnici kojima svakodnevno prođu hiljade sugrađana, ali i turista, a koji prokišnjavaju i zaudaraju, biće doterani. Prema Vesićevim rečima, u planu je da se sredi podzemni prolaz kod hotela "Balkan", zatim kod Palate "Albanija" i kod "Igumanove palate", te da će radovi trajati oko tri meseca.

- U svim podzemnim prolazima biće zamenjene nadstrešnice koje su zastarele, potpuno novim. Više neće biti grafita, jer će nove kapice biti zaštićene antigrafit bojom. Biće zamenjena sva stepeništa, a napraviće se i nove rampe za invalide. Svaki od njih će imati kamere i obezbeđenje. To znači da će ljudi moći da prolaze kroz njih tokom noći i da se neće plašiti toga, kao što je sada slučaj - kazao je Vesić.

U prethodnom periodu Grad je uredio nekoliko podzemnih prolaza, poput onih kod palate "Ušće", Beogradskog sajma i u Jurija Gagarina.

Podsećamo, projekti za sanaciju podzemnih prolaza na Terazijama usaglašeni su sa službom gradskog arhitekte i Zavodom za zaštitu spomenika.

KONCESIONAR ZADUŽEN ZA ODRŽAVANjE

ZA obnovu podzemnih prolaza u Beogradu zadužena je kompanija "Digital printing centar d.o.o." Ova kompanija održavaće pothodnike, liftove i pokretne stepenice u njima narednih 25 godina, uz koncesionu nadoknadu koju će plaćati Gradu u iznosu od dva miliona evra.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)